用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 每月數據用量
樓主: TingKiumom
go

每月數據用量 [複製鏈接]

sum-yan 發表於 15-10-6 15:29
Wi-Fi 服務  -->  登入方法 :
http://www.sunmobile.com.hk/value01/521.jhtml
個plan同中國移動咁似

接收是否 都係太陽好d 呢?

回覆:kin818kin 的帖子

是,基本在外都load唔到utube, fb, 只合用下what app睇下文章

回覆:sum-yan 的帖子

我唔想快,只要能收到WhatsApp就得

kin818kin 發表於 15-10-6 15:46
個plan同中國移動咁似

接收是否 都係太陽好d 呢?

“香港移動通訊有限公司 (CSL)” 於二零一四年五月十四日成為香港電訊集團(HKT)其中一間子公司。自HKT收購CSL後,新世界傳動網有限公司 屬於HKT 及 電訊數碼移動有限公司 (Telecom Digital) 的合資公司。於二零一四年九月二十五日,香港電訊及電訊數碼聯合推出全新的流動通訊服務品牌 – SUN Mobile – 致力為客戶提供優質而實惠的流動通訊服務。

SUN Mobile將可提供較其前身新世界傳動網更出色的服務。 SUN Mobile客戶可盡享由香港電訊作後盾的最佳流動網絡覆蓋及全面的Wi-Fi網絡無限連接服務,以及使用既便利且安全的八達通流動付款服務。SUN Mobile透過其遍佈全港的專門店提供實惠的基本流動通訊話音及數據服務。 SUN Mobile將繼續給客戶提供更多元化及創新的增值服務,力臻完美。
CFSS & SSGC

引用:是,基本在外都load唔到utube,+fb,+只合用

原帖由 blee427 於 15-10-06 發表
是,基本在外都load唔到utube, fb, 只合用下what app睇下文章
太陽的 384k 睇非高清utube無問題,如360P或以下是好暢順的;而面書亦完全正常。
但在移動中的MTR列車則會lag

CFSS & SSGC

sum-yan 發表於 15-10-6 16:24
“香港移動通訊有限公司 (CSL)” 於二零一四年五月十四日成為香港電訊集團(HKT)其中一間子公司。自HKT ...
謝謝介紹。

我用smartone,上edu-kingdom, Facebook, 聽網上電台,無問題。有屋企人用太陽,都無問題。(我少去繁忙地區)

----deleted-----

回覆 sum-yan 的帖子

醒目開學勳章

引用:smartone+384kbpssun+mobile+頭2GB+384+kbp

原帖由 cow 於 15-10-06 發表
smartone 384kbps
sun mobile 頭2GB 384 kbps, 之後128kbps
china unicom 頭3GB 384 kbps, 之後128kbps
唔使100元有4g用好抵

回覆 sum-yan 的帖子

想問打出打入電話方面收得好唔好?

Yanamami  好~  發表於 15-10-7 23:03

用儲值咭 + $38 Data 30日通行証
慢就慢D....睇片免問...但一般都OK...用用吓話唔使轉

mcl203 發表於 15-10-8 00:13
慢就慢D....睇片免問...但一般都OK...用用吓話唔使轉 ...
你意思 wechat / whatsapp / fb 都可以?請問你邊個台?

kin818kin 發表於 15-10-8 17:28
你意思 wechat / whatsapp / fb 都可以?請問你邊個台?

儲值咭乍...中移動....whatsapp / fb 都似乎無乜問題...未聽見佢話用唔到
當然要upload大file size相上fb / 睇 utube就未必得....返學無乜需要...仲好
升中後都話可以用住先....咪由佢羅...反正又無合約 ~~~

回覆:每月數據用量

見到你地咁講,我都唔敢講阿仔用那一間,因為附屬於我的戶口

限量是5G,到大學,用量升到3G左右!

TwinWong  係分分鈡爆G, 要SHARE比IPAD上網揾料, 即場 做PRESENTATION  發表於 15-10-9 11:46
Yanamami  用唔哂~  發表於 15-10-9 09:52
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

Smartone $88 + $18 / per month , 無限數據, 只WHATSPP , 打出打入OK, 如DOWNLOAD 及睇劇會好慢, 但我目的只想佢用WHATSPP 向同學問唔識既功課, 所以覺得OK.

回覆:lam_yau 的帖子

阿仔都係用Smartone, 我見佢打機都幾快下?!只是睇唔到片,呢d蝸牛台是否不會影響打機速度架?

引用:用儲值咭+++$38+Data+30日通行証慢就慢D...

原帖由 mcl203 於 15-10-08 發表
慢就慢D....睇片免問...但一般都OK...用用吓話唔使轉 ...
請問係邊間嘅儲值咭先可以+ $38Data?30日即係每個月申請一次?係咪一般電話咭就可以?

洋蔥頭媽咪 發表於 15-10-10 00:33
請問係邊間嘅儲值咭先可以+ $38Data?30日即係每個月申請一次?係咪一般電話咭就可以?
  ...
11. 收費將會每 30 天被自動扣除,如餘額不足,服務會自動終止而不作另行通知。客戶之儲值卡必須有足夠金額,並重新開啟服務方可繼續使用。

http://www.hk.chinamobile.com/tc/prepaid_services/local_users/prepaid-services-localtalk.html

引用:+本帖最後由+mcl203+於+15-10-10+01:10+編

原帖由 mcl203 於 15-10-10 發表

11. 收費將會每 30 天被自動扣除,如餘額不足,服務會自動終 ...
Thanks

‹ 上一主題|下一主題