用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細龍b repeat k1 or k3?
樓主: Sabrine309
go

細龍b repeat k1 or k3?

引用:Quote:soso3509+發表於+15-10-10+02:07+你

原帖由 MrBeast 於 15-10-10 發表
又好奇問一句,你如何可以咁肯定佢做細B會在沙呂會輕鬆應負到呢?又唔係你讀  ...
仲要而家先k1 岩開學無耐..甘快有呢d 諗法會唔會多左d!?!?
點知學校之後唔再加深..香港讀書蜜月期好短..點解唔好好珍惜!?

引用:Quote:Sabrine309+發表於+15-10-5+14:16+多

原帖由 MrBeast 於 15-10-10 發表
最好轉去一間程度高的kg,那接小一時會輕鬆點
點解谷既kg 一定好
小朋友一定適應到!? 除非佢能力以上..而家學校唔夠..
我識有小朋友3.5 歲..但數學能力有5 歲程度..甘佢就真係要谷數喇..因為學校比唔到...

soso3509 發表於 15-10-11 00:23
我由頭到尾無話佢可以輕鬆上到喎!? 只係話唔可以幫佢逃避姐..再者深淺點介定!?!?
如唔係要target 直/ 私唔 ...

因為你用左辛苦兩個字,我imply 左,誤會了,不好意思。
其實一綫尾二綫頭官津小學都頗谷,大B都未必會輕鬆跟到,何況細B。

做大定細我覺得是一個策略上的決定,唔會用進取或逃避去形容。

soso3509 發表於 15-10-11 00:26
點解谷既kg 一定好
小朋友一定適應到!? 除非佢能力以上..而家學校唔夠..
我識有小朋友3.5 歲..但 ...
咁我都只是話程度高但冇話谷,大家square la
若仔細看一些名幼的課程,會發覺他們不是最深,但在幼兒發展、competitiveness、小一ham接之間取得平行。

咁既然做大,能力應付到la, 不然hea玩3年之後6年痛苦,再後悔當年點解唔做細。

回覆:細龍b repeat k1 or k3?

如有需要,小一至repeat考直私不是仲好?