用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 麗城認真吹水區
樓主: 出前小丁
go

Joyful World 麗城認真吹水區 [複製鏈接]

回覆:liple0405 的帖子

我女上個月入學時同你情況差不多,半夜都會發惡夢哭醒,我地每日都要同佢傾鼓勵佢,係屋企扮返學,最後問左學校話可以俾佢帶一隻細公仔陪返學,過左2星期就開始好了。

回覆 wpang002 的帖子

我留意吓我個女嘅情況先,多謝分享

回覆 PeachWong 的帖子

好似有2日, 12號係story telling , 19號整craft.

回覆 liple0405 的帖子

係咪miss flora??? 今年先轉黎kindergarten.之前係Centre 跟過佢上堂. 佢出名嚴同好有規矩嫁. 不過,跟得佢就會好守規矩
你同學校傾下, 帶公仔都係一個權宜之計. 不過係屋企同佢多溝通先係最有效. 呀,你有無早少少返學校,有時小朋友睇住其他小朋友排隊,會互相模仿. 都ok 架.

引用:回覆+liple0405+的帖子 係咪miss+flora???

原帖由 出前小丁 於 15-11-06 發表

係咪miss flora??? 今年先轉黎kindergarten.之前係Centre 跟過佢上堂. 佢出名嚴同 ...
我囡之前跟 Flora 上咗8個月 pg 非常好,其實我初期都好期待入 Flora 嗰班,可惜無咁嘅運氣,我只陪囡上過佢兩次堂,但就非常滿意,因為我覺得佢處理小朋友真係有一手,當小朋友naughty 嘅時候,佢會用眼神,言語表達, tum 吓,引導吓咁,洽到好處

回覆:Joyful World 麗城認真吹水區

有冇wetland pm同學仔呀~?

引用:Quote:原帖由+出前小丁+於+15-11-06+發表回

原帖由 MAYX1000 於 15-11-06 發表
我囡之前跟 Flora 上咗8個月 pg 非常好,其實我初期都好期待入 Flora 嗰班,可惜無咁嘅運氣,我只陪囡上過 ...
我都係pg開始跟ms flora, 由奀皮百厭變得守規矩,我女女都好鍾意佢,不過轉左幼稚園無緣編到佢果班

我都好佩服尊敬佢

出前小丁    發表於 15-11-10 10:10

回覆 jan130 的帖子

我女都係Wetland Pm ga,

Hihi~ 女女係Grassland pm岩岩11月插班,請大家多多指教

19/11答應左老師做義工,老師話係做手工,係咪大家時間都一樣2:00-2:30?

引用:回覆+jan130+的帖子 我女都係Wetland+Pm+g

原帖由 wpang002 於 15-11-09 發表
回覆 jan130 的帖子

我女都係Wetland Pm ga,
Hi~難得同班,好似好少人讀wetland,你小朋友返左學未?

請問各位小朋友讀緊Joyful既媽媽,可否講一下N班面試,老師會考什麼?
麻煩各位,今個星期六我仔仔面試,希望有點心理準備,謝謝各位!

引用:請問各位小朋友讀緊Joyful既媽媽,可否講一

原帖由 breadme 於 15-11-09 發表
請問各位小朋友讀緊Joyful既媽媽,可否講一下N班面試,老師會考什麼?
麻煩各位,今個星期六我仔仔面試,希 ...
剛過去的星期六荃景分校的面試如下:
1) Freeplay, test sensorial 大小肌肉, 隨便在房選野玩
2) mandarin story time
3) eng individual interview

出前小丁    發表於 15-11-10 10:11

回覆 MAYX1000 的帖子

聽到你們咁講又安心D. 其實囡囡喺屋企都幾霸王, 都想老師治吓佢

Hi~我個囡11月插班Wetland pm,請大家多多指教!

Hello all, 我個仔11月插左K1 PM class,返左個幾星期,佢都返得好開心呀。我係jungle class,有冇朋友仔同一班呀?剛轉過來,有好多野想指教下。

引用:Hello+all,+我個仔11月插左K1+PM+class,返

原帖由 Cavebaby 於 15-11-11 發表
Hello all, 我個仔11月插左K1 PM class,返左個幾星期,佢都返得好開心呀。我係jungle class,有冇朋友仔同 ...
Hi, 我都係Jungle不過AM班

明天放假唔洗返學,我呢個大頭蝦阿媽一d 都唔記得
好彩老師打畀我,傾開提我咋

我日日都check住手冊,就係驚miss左任何野

回覆 currymama 的帖子

我就係嗰種, 日日有睇手冊, 都留意唔到放假嘅「馬大哈」阿媽

咁提埋你,23-24/11係小領袖日,家長喺呢兩日揀一個時段為時一個鐘,帶同仔女返學校了解平日上課情況,而另一日就放假,記得聽日留意email,要自己去email果條link揀時間架
‹ 上一主題|下一主題