用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 綠楊幼稚園 今年好像沒有那麼多人排隊入FORM
go

今年好像沒有那麼多人排隊入FORM [複製鏈接]

上星期雖然見到有人通宵排隊入FORM, 但好像沒有往年的多. 記得往年早上8時, 已經整個籃球場填滿人, 連遊樂場也有. 但今年只有半個籃球場有人排隊, 大家覺得嗎?
   0    0    0    0

其實我都想問係咪要通宵排隊 交FORM 先係有誠意?
係咪會對面試日期有影響?

引用:其實我都想問係咪要通宵排隊+交FORM+先係有

原帖由 hoada 於 16-03-22 發表
其實我都想問係咪要通宵排隊 交FORM 先係有誠意?
係咪會對面試日期有影響?
之前曾經聽過,個校監(舊校長)要看你排隊次序而決定誠意分。所以有朋友在校內就讀,也不建議經朋友入form. 排隊仍然是最佳選擇

erictungcc 發表於 16-3-23 13:03
之前曾經聽過,個校監(舊校長)要看你排隊次序而決定誠意分。所以有朋友在校內就讀,也不建議經朋友入form ...
無得經朋友入form架喎, 全部都係排隊交, 即比interview time你

回覆:cattz288 的帖子

我覺得收唔收同編號無咩關係!我個仔讀K1,前年個號碼都4xx,都入到!而且佢地PN升K1走好多人!

愈來愈差。。。本來打算幫阿女apply k1...最後都無入

回覆:fifiwhy 的帖子

請問PN升K1會走幾多人?大概幾多成人會留低?

我仔2014年12月,宜家struggle緊報N定K。打咗去問,佢話兩樣都報得。

引用:我覺得收唔收同編號無咩關係!我個仔讀K1,

原帖由 fifiwhy 於 16-04-01 發表
我覺得收唔收同編號無咩關係!我個仔讀K1,前年個號碼都4xx,都入到!而且佢地PN升K1走好多人!

...
請問PN升K1會走幾多人?大概幾多成人會留低? 我仔2014年12月,宜家struggle緊報N定K。打咗去問,佢話兩樣都報得。

rachellhc 發表於 16-9-1 09:08
請問PN升K1會走幾多人?大概幾多成人會留低? 我仔2014年12月,宜家struggle緊報N定K。打咗去問,佢話兩樣 ...
我仔仔今年8月中剛入讀K1, 每班人數約19至24人不等, 上下午一共有六班, 總人數為129人。
頭两天適應日看到仔仔班上約有10位家長陪同新生上課...即代表班上有4至5成是K1新生...若如此類推...原校由N班升上K1的約有65至75人左右....
(以上只屬個人分析)

wellristra 發表於 16-4-15 20:55
愈來愈差。。。本來打算幫阿女apply k1...最後都無入
請問點差? thx

引用:Quote:rachellhc+發表於+16-9-1+09:08+請問

原帖由 PBthomas 於 16-09-01 發表
我仔仔今年8月中剛入讀K1, 每班人數約19至24人不等, 上下午一共有六班, 總人數為129人。
頭两天適應日看到 ...
Thank you Thomas 兄🙌🏻

N班不是必然可升K的。需要再考。

Baymax 發表於 17-1-16 01:57
N班不是必然可升K的。需要再考。

N上K不需要再考的,全部直升(除非行為上有很大問題的)

回覆樓主

如多K1考到更好學校先唔升啫

回覆 babyandi 的帖子

請問該區來講,邊間會好過綠楊?
‹ 上一主題|下一主題