用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正幼稚園家長-----請進
樓主: KK
go

培正幼稚園家長-----請進 [複製鏈接]

Re: 培正幼稚園家長-----請進

Hello:

今日剛收到培正電話通知我仔仔成功轉到上午班喇!!!好開心!!

話時話..好快就八月了,唔知開學禮係點嘅呢?我地應會兩公婆一齊去呀..你地呢?

上次交書簿form時我亦己一併買埋校服了,校服同運動衣每樣都買咗兩套,我依家亦開始間中就提吓孝彥話佢知佢遲d就會返新學校,佢聽到唔單止冇話唔捨得依家nurseryd同學,仲成日同我話要返新學校,要著新校服添噃..咁都好..我唔駛擔心佢會因為唔捨得d舊同學而唔肯返新學校...

希望到時見到大家可以認識一下以後可以多d交流啦..!!

彥彥媽咪
恭喜你成功轉到上午班, 我都dun你開心, 話唔定我仔仔同你仔仔同班. 我仔仔無返幼兒班, 但佢成日問我:"媽咪, 我係咪就唻返學啦!"
你話:"希望到時見到大家可以認識一下以後可以多d交流啦..!!"  嘻嘻! 我都係0敢話!

該用戶已被刪除

寶貝:

我買兩套運動衫係因為彥彥間中仲有賴尿嘅機會,所以咪諗住萬一真係咁,都有多套衫換咋..哎..醜死鬼喇..       
該用戶已被刪除

Dear 彥彥媽咪:
Congratulation   
各位媽咪:
日後無論點都"向樹"多多交流下呀!!!!
新生日見喇~~~~

[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

Hello, 各家長:

又有一段時間沒有什麼update了.. 今天剛收到校車部來電叫我去交車費(因我仔仔需要校車服務),我看見我屋村都有兩個大姐姐(她們應該是K2)都有坐校車,我於是見到行走我家到學校的是08號線,你們會有人和我一樣也是坐這線嗎..

不過,一點意見,我見那架08車都有頗多小孩,但卻不是大車,而且車也有點舊(可能有比較吧,因我仔仔現在坐的幼兒園媬姆車是大些也新一點),不知會不會有多另外一架呢??   

快到開學天了,我開始有些緊張呢...

彥彥媽咪 :
Hello!我女都是要坐校車的,所以都去左學校交費囉!
今日走去同女女影學生相,穿著校服好得意 而且佢都很喜歡條裙呢!
我和你一樣......好緊張!!!!!好期待開學日呀~~~~~~
kk
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

hi, 您們好,
我都報到先,我個仔也成功轉到上午班,請多多指教.
昨天學校無開,所以交唔到校車費,他們話可以寄去!
我有個問題想問,你o地知唔知星期六要唔要返學的?會否有興趣班的?
保持聯絡!
Teach us to number our days aright,  that we may gain a heart of wisdom. Psalm 90:12
該用戶已被刪除

你地d仔仔女女會坐幾多號車呀? 我亞仔返上午會坐k10號, 亞女返下午坐k11號.
:wave: :wave:

KK, Caseman, Helloruby,寶貝:

快到開學日了,我都好期望開學禮,依家孝彥成日同我講話要返新學校(因佢依家仲返緊bb班),我都希望佢會讀得開心啦...     

係呢..你地個小朋友叫乜名呀∼∼等我留意吓到時係開學禮度同你地”相認”丫..   
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

寶貝,
你梗係收吾到我個 pm 喇, 我上個星期 pm 過你知呢個好消息架, 就係我細女最後都入埋去喇, 不過只能入下午班, 可能係因為彥彥媽咪個仔仔轉左去上午班, 所以下午咪有位空出黎比佢囉 . 所以佢有可能會同你個女做同學架.

彥彥媽咪,
我個女叫樂樂, 不過我諗你認吾到佢喇, 因為上午班會叫名排隊入課室先, 跟住先輪到下午班, 所以....     

J's_MaMa ,

培正對出生日期好嚴, 如果吾係8月31日前出生, 佢吾會比表你架, 但係你可嘗試考 2004 年的k.1, 到時你女女係大女, 考入的機會大好多.  培正都有好多小朋友係9月10月的大仔大女. 我仔仔都係10月大仔黎架.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

J's_MaMa ,
係呀, 除左我個仔, 佢果班仲幾個同學仔係第二度讀過 k.1, 再係培正重讀 k.1 架.

寶貝,
多多指教呀!     

Helloruby:

Oh...到時就不能認到你lu.... 不過唔緊要啦....或者第日會唔會有d集體活動會大家一起架?

另外,我想問吓,你細女當日唔收係咪落咗去Waiting list呀?若係又點至知會唔會收,又或排waiting list第幾架?駛唔駛間中打去學校check以示”誠意”架? 因為我都好想第日我細仔可以跟哥哥一樣都入到培正,但我又好擔心若佢好似你細囡當初咁唔收我就唔知點算咯...      所以想問定先..等我有個心理準備...

‹ 上一主題|下一主題