用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢   [複製鏈接]

回覆 Ruby1219 的帖子

Thanks

亞女上年搭兩轉漢莎都 delay,第一轉,我地在香港送左佢入閘就走喇,一路無留意個電話,原來入閘無幾耐航空公司就 send 左個 SMS 比我,話架機 delay 左 2個 hrs. 我第二朝發覺即刻打去漢莎問,佢地安排左第二班機比亞女轉機,當時有空姐通知我亞女去邊個 gate 轉機。

回程時,在 LHR 架機又 delay 左 2 hrs,跟住去到慕尼黑又 delay 左 9 個鐘(架機壞左要維修)!亞女問航空公司可唔可以轉其他機,佢地又無,航空公司安排亞女自己搭的士去酒店,安排左間房比佢訓,間酒店話第二朝5點半車佢返機場,亞女返到房,諗諗下覺得5點半時間太趕,再問多次酒店,原來架車係安排5點開車!好彩亞女問多次!!亞女當時得14歲,得佢自己一個,佢話都好驚架,不過都要面對!!我同 hb 就擔心到 cc下!!

回覆:basbyy 的帖子

阿女真係叻!

引用:亞女上年搭兩轉漢莎都+delay,第一轉,我地

原帖由 basbyy 於 15-10-12 發表
亞女上年搭兩轉漢莎都 delay,第一轉,我地在香港送左佢入閘就走喇,一路無留意個電話,原來入閘無幾耐航空 ...
你女真系好叻,俾我都嚇死!我女15歲,所以我会安排直航,減少意外机率!

回覆 basbyy 的帖子

你女好醒目,識問多次, 比着我仔一定唔會問, 人話乜就乜架, 都係一種訓練突發事點解決

basbyy 發表於 15-10-12 14:28
亞女上年搭兩轉漢莎都 delay,第一轉,我地在香港送左佢入閘就走喇,一路無留意個電話,原來入閘無幾耐航空 ...
我情願俾多d錢買直航免得自己擔心個女又憂心. 因為通常都係返學前一日先飛...,delay 左,佢遲左一日半日返到學校就唔係咁好.,

wloi 發表於 15-10-14 00:51
我情願俾多d錢買直航免得自己擔心個女又憂心. 因為通常都係返學前一日先飛...,delay 左,佢遲左一日半日返到 ...
其實果次係亞女講想同同房一齊搭漢莎,點知佢同房班機 full 左,而又發覺漢莎真係平 BA 一半,所以咪叫佢試下搭轉機囉!我亞女學校要佢地返學前一日到學校,所以未試過遲返架!

醒目開學勳章

引用:有冇人試過+Swiss+Air,++在+Zurich+轉機,+

原帖由 iamno4 於 15-10-11 發表
有冇人試過 Swiss Air,  在 Zurich 轉機, 轉機只需等個半鐘, 現在 quote 暑假票
GBP 573      LHR-ZRH-HKG, ...
我都想知囗啤點呀,我 check 左暑期官網$63xx,包稅,好抵喎。

有沒有人知道 Virgin  好不好坐?   見好少人講?  食物又 ok 嗎?

好開心,我剛買到復活節來回BA $87xx

bb360 發表於 15-10-17 20:19
有沒有人知道 Virgin  好不好坐?   見好少人講?  食物又 ok 嗎?
Virgin OK , 不過好似要夠16歲先可以自己搭

回覆:亮燈 的帖子

我女飛 Manchester , cx 直航,十分貴,最Easter 返去暑假回來買了 ek 。 上次同佢開學,他們要等齊人連老人家先過關,有D妹第一次飛(應該)連入境form 也沒有填。如果轉火車一定 miss 左班車。

回覆 basbyy 的帖子

basbyy:

呀女好叻呀! 雖然, 呢 D 經驗書本真係學唔到, 不過, 還是不要遇到好了!

wildberries 發表於 15-10-17 20:24
好開心,我剛買到復活節來回BA $87xx
怎買到的? 謝!
直接打去 BA hotline?

回覆 iamno4 的帖子

我是經agent買的,但應該冇分別

回覆 wloi 的帖子

Virgin各方面都很好,但我為咗Virgin16歲先可自己坐呢個問題己發信投訴佢,我仔15歲因為我有填好UM form及安排人幫我接送,我仔上次係倫敦機場counter同佢講下次唔駛UM, 因香港同上海都唔駛,我仔同返我講,我隐陣D再打HK hotline問多次啦,hotline話無收到公司任何消息話唔駛UM, 所以都係要,1/9開學因我們要工作忙,沒辨法只好安排晚上外婆幫我送機,去到香港機場counter又話可唔駛UM, 我乜火都嚟埋,比佢地玩死,等我仲安排老人家去送機,送完機好夜才回家,投訴到現在仍未有任何回覆

回覆 scso 的帖子

您倒頭飛?學生票任改期?

回覆 scso 的帖子

Virgin如果唔夠16真係好麻煩,阿仔15歲時都搭過,無用UM, 教佢check in 時找個大哥哥一齊check in就攪掂,現在17歲無問題!

回覆 wildberries 的帖子

真係好平,BA喎!仲要book Easter, 我3個月前book Easter, Virgin $6200

回覆 bb360 的帖子

好,須然唔係A380, 都係大机!
‹ 上一主題|下一主題