用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票幾錢
樓主: AS-Ma-Ma
go

機票幾錢  

回覆:Sheep006 的帖子

似乎機票價錢又節節上升了!比一個月前有十無減

回覆 mummy911 的帖子

係呀

想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm 就可以呢? 因為一個喼未必可以放到30kg,請大家指教,thanks.

引用:想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg+baggage+a

原帖由 alee810 於 15-10-06 發表
想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm  ...
阿大坐EK去MANCHESTER係35kg,基本上冇限篋數量及大少。亦可打電話去阿聯酋香港辦事處問。

醒目開學勳章

2015年10月7日起,國泰航空設於倫敦希斯路機場三號客運大樓的辦理登機手續及票務櫃檯,將由B區遷往C區。

alee810 發表於 15-10-6 10:18
想請教各位坐過EK的朋友仔,30kg baggage allowance是否可以分兩個喼? 只要total diminesions 唔超過300cm  ...
EK 冇限喼數量,計total Kg, 學生票40kg, 上次回英,41.5kg 都照過。

回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219,
可否 pm agent 嘅 contact 給我!謝謝!
聖誕剛才買機票,要 18,000, 想暈低!
真係要諗諗點摼d先得!

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 Ruby1219,可否+pm+a

原帖由 iamno4 於 15-10-07 發表
回覆 Ruby1219 的帖子

Ruby1219,
$18000?邊間?

回覆 亮燈 的帖子

CX ar

引用:回覆+亮燈+的帖子 CX+ar

回覆 亮燈 的帖子

CX ar
我都估到,直航倫敦?可試EK轉機

回覆 亮燈 的帖子

亮燈
呀仔剛滿 14,  好驚有咩突發事唔識處理。唔敢呀!

回覆:機票幾錢

check左BA or Virgin未?萬八,太誇張了!

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈呀仔剛滿+14,++好驚

回覆 亮燈 的帖子

亮燈
唔驚架!EK有空姐陪伴服務(16歲以下),帶埋轉機,到達後會帶孩子交俾指定學校既負責人,可放心啊!

回覆 iamno4 的帖子

唔駛怕,有UM service,我仔舊年也是14歲也是自己一人坐轉機,都無用UM service都ok, 邊間平就坐邊間,試過係杜拜,慕尼克等地方轉機

而家先至訂EK可能也不平了

watch out for cathay fanfare tickets on tuesdays

之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 hold 埋位同 call 我,買到套咁平機票,我開心左幾日!

引用:之前識左個+BK+mami,佢囡囡同我亞女同校,

原帖由 basbyy 於 15-10-08 發表
之前識左個 BK mami,佢囡囡同我亞女同校,佢前兩日發現 BA Easter 機票,倒頭直航連稅 $8,812,佢即刻幫我 ...
倒頭飛吾係要即刻比$嘅咩?

hjma 發表於 15-10-8 13:34
倒頭飛吾係要即刻比$嘅咩?

張機票可以 hold 3 日,但個價就只可以 hold 一日, 我地係上 BA 個網 check 機票,再打電話去 BA 買。貪佢可以用 credit card.