用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 開心分享, 我囝囝升主流小學適應得好好呀! ...
go

開心分享, 我囝囝升主流小學適應得好好呀!

我囝囝兩歲半做了評估, 亞氏保加症. 今年升小一前評估, 就正式確診為自閉症譜系和專注力不足(輕度).
我囝囝智力無問題, 但有社交和情緒問題, 仲有大小肌發展遲緩.差不多半年前, 朋友介紹下我開始用精油.
初時都半信半疑的, 唔太抱期望, 只係天然的, 就試試吧. 慢慢發覺好有效, 傷風感冒都唔食藥就好番, 氣管敏感以往要食青蛙藥的, 現在已半年不用服藥, 病搽油就好了.
有信心後, 我開始在開學前兩個月試一些穩定情緒和增加專注力的精油. 之前我真係好擔心佢升小一, 新環境新老師同學, 會有情緒波動. 結果出奇地, 開學三星期佢都好開心, 好投入, 同同學相處也很融合, 肯結交新朋友.
我真係好開心, 這份開心我相信唔係普通孩子的家長會明白的. 一個好開始對一個固執的星星孩子很重要, 否則要改變佢既印象真係難度極高.

回覆:開心分享, 我囝囝升主流小學適應得好好呀!

May i know what kind of essence oil?

pm u already, 因為免得賣廣告咁.
利申: 我唔係SALES, 我係用家咋.

回覆:Jcat 的帖子

你好,我都想知多啲關於精油,可以pm我嗎?另外,想問下你揀左一間咩類型嘅小學比仔仔呀?我都苦惱緊,明天要交表喇,謝謝

Please PM detail of 精油,many thanks!

早晨,可否pm 精油資料和用法,謝謝!

Tobyjohnly,fa媽媽,  pm u already.

我仔係入讀小班+活動教學的主流小學.

請pm 精油資料和用法,謝謝!

回覆 jolee 的帖子

pm u already

可否pm 精油資料和用法,謝謝!

回覆 ac_ca0806 的帖子

pm u already

是否厘排好多人用的Youxx livxxx? 你用那幾款?

回覆 Jcat 的帖子

Could you pls pm me the information?

引用:開心分享,+我囝囝升主流小學適應得好好呀!

原帖由 Jcat 於 15-09-18 發表
我囝囝兩歲半做了評估, 亞氏保加症. 今年升小一前評估, 就正式確 ...
請問精油是純天然嗎? 係咪好似香薰咁用香薰爐加蠟燭燃點? 可PM資料嗎? 謝謝!

bonn1231, eeff, annew1128, pm u already.

可以pm資料比我嗎?

我有一套basic young living 精油,可pm我點用嗎?

pls pm me

Pls PM me thx