用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖保羅男女 收面試通知信未?
樓主: ppmmbb
go

聖保羅男女 收面試通知信未? [複製鏈接]

還末收到信,是否下星期先見?

回覆:聖保羅男女 收面試通知信未?

撞左St Paul Boys,我會去in St Paul Boys喇,感覺機會大小小

另外有朋友早2年in過St Paul Co-edu,話in左小朋友成2個鐘呀,家長等到呆左

山豬媽 發表於 15-9-23 10:23
撞左St Paul Boys,我會去in St Paul Boys喇,感覺機會大小小

另外有朋友早2年in過St Paul Co-edu ...
講真,呢間有七成收有關係人士,扣埋七個幼稚園推薦免學費的位,留返畀全港N無人士的位只係得三十幾個,當男女各半,即係得十零個位爭,入倒的機會率有幾高?
冇撞期就話去當買個六合彩啫,撞咗其他心儀學校,Co-ed的值搏率有幾高?呢個答案都好明顯。你的選擇實在正常不過。

山豬媽 發表於 15-9-23 10:23

另外有朋友早2年in過St Paul Co-edu ...
聽聞越耐越有機,你朋友有冇2nd in?

借位問一問,最近香港仔隧道有停車場?之後坐的士去學校!tks!

識加無聊  海洋公園  發表於 15-9-24 08:43
Happy_J  唔覺有。最近可能係海洋公園有得停,但要一大個圈先過返對面山頭喎,不如直接坐的士或者係隧道站行過去   發表於 15-9-23 14:04

平常心看待! 29/09 AM. 入"神" 校的代價真是很大! 父母差不多一定要全情投入. 祝 300個 second round 的名額中, 有多些VEO 的同學們! 一起努力加油!

PhilC 發表於 15-9-23 11:41
講真,呢間有七成收有關係人士,扣埋七個幼稚園推薦免學費的位,留返畀全港N無人士的位只係得三十幾個,當 ...
話時話, 佢嗰幾個"幼稚園推薦免學費位"係咩嚟? 係咪邊間幼稚園都可以推薦?

Hillkymama  附合全數學費減免, 每間幼稚園校長可推薦兩個, 佔所有申請的 5% 學位.  發表於 15-9-23 16:58

引用:Quote:山豬媽+發表於+15-9-23+10:23+撞左St

原帖由 識加無聊 於 15-09-23 發表
聽聞越耐越有機,你朋友有冇2nd in?

幾時會出信second in呢?冇得second in既會否都收到通知信?

‹ 上一主題|下一主題