用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 四歲小朋友學英文,邊間英文班好?
go

四歲小朋友學英文,邊間英文班好?

誠心求教!

bktcc  版面充斥 pm 或 email 等相關字句,違反基本版規第一條,現關閉本文  發表於 16-3-15 09:27

英國文化協會

我想佢學多啲生字同reading comprehension.有無推介

回覆:四歲小朋友學英文,邊間英文班好?

如果你唔介意一星期要上3堂, 每堂2小時既, 我覺得Abc pathways 既I learn 幾好, 學到phonics 同 Cambridge 既內容, 每次又有唔同主題build up vocabulary list, 如果只係想上 phonics 既我會prefer RWI, 雖然係貴 d 但真係有用

引用:如果你唔介意一星期要上3堂,+每堂2小時既

原帖由 Hoho_baby 於 15-10-17 發表
如果你唔介意一星期要上3堂, 每堂2小時既, 我覺得Abc pathways 既I learn 幾好, 學到phonics 同 Cambrid ...
我兩個小朋友上RWI,覺得好有用!值得推介!

引用:Quote:原帖由+Hoho_baby+於+15-10-17+發表

原帖由 Hayden0805 於 15-11-20 發表
我兩個小朋友上RWI,覺得好有用!值得推介!
Abc pathway 的 fun4read 同RWI 有乜唔同?

引用:如果你唔介意一星期要上3堂,+每堂2小時既

原帖由 Hoho_baby 於 15-10-17 發表
如果你唔介意一星期要上3堂, 每堂2小時既, 我覺得Abc pathways 既I learn 幾好, 學到phonics 同 Cambrid ...
I am interested in I learn. Is it one teacher for 2 hours ?
RWI course, is it at ABC pathway too ?

引用:Quote:原帖由+Hoho_baby+於+15-10-17+發表

原帖由 babybbmm 於 15-11-24 發表
I am interested in I learn. Is it one teacher for 2 hours ?
RWI course, is it at ABC pathway too ?

...
Abc pathways.無RWI 架, 佢有自家課程read4fun, 都係44原音, 個人感覺有d 似RWI, 仲有埋Cambridge 同其他活動既,一星期三堂每堂2粒鐘, 另外學RWI 果間係佐敦既,有需要可以pm我

回覆:Hoho_baby 的帖子

May I know the RWI centre in Jordan please.
Any referral discount for ABC pathway

引用:May+I+know+the+RWI+centre+in+Jordan+plea

原帖由 babybbmm 於 15-11-24 發表
May I know the RWI centre in Jordan please.
Any referral discount for ABC pathway
佐敦RWI我都學過,依家我轉左去灣仔另一間上,老師都非常好,仲要就算1對1都開班,冇減鐘,冇收貴!very good!

引用:Quote:原帖由+babybbmm+於+15-11-24+發表Ma

原帖由 Hayden0805 於 15-11-25 發表
佐敦RWI我都學過,依家我轉左去灣仔另一間上,老師都非常好,仲要就算1對1都開班,冇減鐘,冇收貴!very go ...
可以pm 我灣仔邊間嗎?

可以pm 我灣仔邊間嗎?

睇下本身小朋友能力同需要,如果學校都有phonic 而小朋友又學得好就可以考慮其他reading課程,我個時小朋友係學校學但唔識併字,所以都揀左RWI比佢學,個時導師建議鼓勵小朋友多睇書,慢慢培養到個習慣到依加好鐘意睇書 =)

回覆 Hayden0805 的帖子

可以PM灣仔之資給我?Thx

引用:Quote:原帖由+babybbmm+於+15-11-24+發表Ma

佐敦RWI我都學過,依家我轉左去灣仔另一間上,老師都非常好,仲要就算1對1都開班,冇減鐘,冇收貴!very go ...
可否pm灣仔學RWI的資料我嗎?🙏🏻

麻煩pm灣仔學RWI的資料, 謝謝

silvertiny 發表於 15-9-22 09:57
我想佢學多啲生字同reading comprehension.有無推介
我女學緊灣仔LP Comprehension & Writing班, 有功課同mid-term test黎評估進度! so far佢上左之後學校成績都好左, 可能因為廣東話教, 阿女明d生字快左, 同留意到d細節野, 老師話佢答卷技巧睇得出好左

可以pm 我灣仔邊間嗎?收費如何?thanks

回覆:四歲小朋友學英文,邊間英文班好?

我個女去銅鑼灣一間學Phonics,都係一對一,仲要外國人老師,聽講佢哋大少少有一班係寫作班,係幼稚園已經可以教到寫paragraph

引用:Quote:silvertiny+發表於+15-9-22+09:57+我

原帖由 sandyman6 於 16-01-07 發表
我女學緊灣仔LP Comprehension & Writing班, 有功課同mid-term test黎評估進度! so far佢上左之後學校成績 ...
請問你女兒幾歲開始上這個課程?我仔四歲,普通幼稚園,想試試其他機構。可pm我這間機構的資料嗎?謝謝。

天助自助者,  別再怨天尤人