用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去倫敦好?定糸利物浦好呢?
go

去倫敦好?定糸利物浦好呢? [複製鏈接]

同上

0    0    0    0

回覆:tonychan9 的帖子

買樓定升學?

引用:買樓定升學? +

原帖由 skate 於 15-09-13 發表
買樓定升學?
升學!吾知點解好多人都話去利物浦,吾多聽見有人系倫敦讀大學,我想倫敦既大學應該好過利物浦?

我就會因科去揀!修咩科就搵咩科出名的大學!

引用:我就會因科去揀!修咩科就搵咩科出名的大學

我就會因科去揀!修咩科就搵咩科出名的大學!
哦!明白,但系應該還有其他原因!

回覆:去倫敦好?定糸利物浦好呢?

引用:我都會揀利物浦。因為倫敦多引誘 +

原帖由 化骨龍太太 於 15-09-13 發表
我都會揀利物浦。因為倫敦多引誘
問過一個住倫敦既港人,佢話學好學壞,主要系睇自己,仲話你地吾好睇香港D地產新樓廣告,二手樓糸更好既選擇。

Agree ! 難道留港就唔學壞咩? 最緊要係自己本人

引用:Agree+!+難道留港就唔學壞咩?+最緊要係自

同我講果位老太太,糸倫敦住左41年,如果學費加生活費負擔得起既話, 我會考慮比個女糸倫敦讀書,利物浦會糸第二選擇。

所以樓主其實已經有決定?

引用:所以樓主其實已經有決定? +

原帖由 Chole 於 15-09-13 發表
所以樓主其實已經有決定?
未,第一,個女要讀得成書先,第二,睇睇當時實際既經濟狀況,如果再負擔不起,就去法國讀英語課程!

引用:Agree+!+難道留港就唔學壞咩?+最緊要係自

完全同意

引用:Quote:原帖由+skate+於+15-09-13+發表Agree

原帖由 tonychan9 於 15-09-13 發表
同我講果位老太太,糸倫敦住左41年,如果學費加生活費負擔得起既話, 我會考慮比個女糸倫敦讀書,利物浦會糸 ...
我都同意,可惜我兩個就…1)成績差,倫敦既好學校唔會收。2)我絕對負擔唔起。

回覆:去倫敦好?定糸利物浦好呢?

去法國是欧藉?平?

引用:去法國是欧藉?平? +

原帖由 brother4 於 15-09-13 發表
去法國是欧藉?平?
果邊平過英國好多!再無$,就去德國或瑞士!

熱血勳章

如果是以下幾間:UCL, KCL, LSE, Imperial, 就當然揀倫敦讀。

引用:如果是以下幾間:UCL,+KCL,+LSE,+Imperial,

原帖由 EASTCOAST 於 15-09-13 發表
如果是以下幾間:UCL, KCL, LSE, Imperial, 就當然揀倫敦讀。
謝謝你提供資料!

EASTCOAST 發表於 15-9-13 21:33
都要看樓主找大學定中學。中學可不用在倫敦。大家就看選科目,那U是強科目。難道在香港選大學,是考慮去沙田定西貢定港島而選校。

引用:Quote:EASTCOAST+發表於+15-9-13+21:33+如

原帖由 noel2010 於 15-09-13 發表
都要看樓主找大學定中學。中學可不用在倫敦。大家就看選科目,那U是強科目。難道在香港選大學,是考慮去沙 ...
我想找大學!

瑞士大學留學出名是瑞士酒店管理課程、瑞士旅遊業管理課程.....德國大學大學先修班
外籍學生凡是學歷還未能達到直接入學條件者,必須先申請大學先修班 Studienkolleg,以取得申請大學的入學資格。且申請大學修先班也需要有一定的德語能力,因為先修班的課程是一般學科的基礎課程,是以德語授課的,見很多人考不上...
‹ 上一主題|下一主題