用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請教: First Little Step學英文好嗎? (奧運站嗰間) ...
go

請教: First Little Step學英文好嗎? (奧運站嗰間)

大家好! 請問有First Little Step用家嗎?  (奧運站嗰間)

想報讀Phonics或Trinity, 教師有耐性嗎? 教得好嗎?

小女兒慢熱形, 合適嗎?

有無家長知?麻煩你

引用:有無家長知?麻煩你

原帖由 blind-fly2 於 16-01-15 發表
有無家長知?麻煩你
而家我知喇!之前冇人答我,我照報,而家乃嘢,唔讀喇!

引用:Quote:原帖由+blind-fly2+於+16-01-15+發表

原帖由 lauwingtai 於 16-01-15 發表
而家我知喇!之前冇人答我,我照報,而家乃嘢,唔讀喇!
點樣乃野?

引用:Quote:原帖由+lauwingtai+於+16-01-15+發表

原帖由 2Happy 於 16-01-15 發表
點樣乃野?

多謝你分享,我個仔今曰arm arm 去做左RWI 評估,佢話
一個人都開班比我,個老師叫Gaby 。你之前報咩班?
禁,我重報唔報好?

禁妳女女現在係邊度學?

我個仔喺到讀playgroup,老師穩定性係好重要!之前都有轉老師情況但係so far幾個老師個仔都好中意,所以都冇咩所謂

我之前個仔跟Teacher Tom 架, 教得幾好喎,你試吓轉呢個老師啦!

我女女在奧運站 First little step 上英文班已經2年半。讀了RWI 18個月之後轉上C&W, so far 無發生過lauwingtai 既情況。當然有轉老師/代補老師既情況。
你小朋上咩課程是由 local staff 教?

引用:我女女在奧運站+First+little+step+上英文

原帖由 emmyhung 於 16-01-17 發表
我女女在奧運站 First little step 上英文班已經2年半。讀了RWI 18個月之後轉上C&W, so far 無發生過lauwin ...
Trinity

我個女喺到由k1 interview 之後上到而家4歳半rwi 已經elementary level 準備升intermediate.我知道你講嗰個'本地職員'應該係個老闆,前排老師請假佢都有代堂,老師係佢train 出黎同幾有heart! 而家teacher gaby 教緊,個女寫字比較慢我地自己開始喺屋企同佢練字,上堂進度即刻快好多

多謝你地意見,我會再考慮下。謝謝

我仔仔係荃灣果間上playgroup, 跟teacher tom, very good! 我仲介紹左朋友個女去奧運讀英文, RWI, 讀得好開心, 話個女終於唔怕英文! so far 我覺得老師同staff都好好, 朋友都話會繼續報

引用:我個女喺到由k1+interview+之後上到而家4歳

原帖由 oiyan.chan 於 16-01-17 發表
我個女喺到由k1 interview 之後上到而家4歳半rwi 已經elementary level 準備升intermediate.我知道你講嗰個 ...

blind-fly2, 所有oxford 課程即是RWI/C&W 都不會由centre 自己教老師就去教學生。oxford 有中心和trainnig 俾認可機構去train 老師, 課程有包證的; 一定不是centre 自train 老師去教。
如果自己train 就可以教, oxford 既課程就不會只有認可中心才能有得上, 就變成全港都可以上oxford 課程。

Lauwingtai, 你指老闆教 trinity, 我就未見過。咁佢教得好唔好? 其實你可以同老闆傾下你的感受或者不满。感覺老闆是有心和有責任感的。
之前一我亞女上緊一位女老師C&W, 但那位女老師無啦啦去完成個月旅行之後又成日病假, 最終個人理由失蹤。當時 frist little step 都揾左3-4位老師代課。
現在有個stable 既女老師 教女女。

回覆:請教: First Little Step學英文好嗎? (奧運站嗰間)

老師冇heart會拖累間Centre

回覆:blind-fly2 的帖子

想問Gaby係咪膚色較黑的外藉人士?

emmyhung 發表於 16-1-17 09:40
我女女在奧運站 First little step 上英文班已經2年半。讀了RWI 18個月之後轉上C&W, so far 無發生過lauwin ...

想問C&W教得好嗎?