用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區邊間幼稚園較好
go

將軍澳區邊間幼稚園較好 [複製鏈接]

請問將軍澳區邊間幼稚園較好,有全日班的,謝謝

0    0    0    0

回覆:將軍澳區邊間幼稚園較好

青衣商會和翠茵囗啤都OK
其他不太清楚
希望幫到你

引用:請問將軍澳區邊間幼稚園較好,有全日班的,

原帖由 PurinBB 於 15-09-10 發表
請問將軍澳區邊間幼稚園較好,有全日班的,謝謝
將軍澳宣道及青衣商會都不錯

回覆:maggieswyam 的帖子

將軍澳宣道不錯,每日有net teacher, 全日,有很多課外活動選擇

回覆 PurinBB 的帖子

我大女喺馮晴,細女仍在將軍澳嘅可正幼稚園。如果你諗住小一係抽獎,野心唔大,可正係一間隱世好學校,亦係典型嘅happy school(自己查下趙崇德推薦18區隱世幼稚園)。你可考慮。而且幼稚園嘅視學報告必須公開,可正嘅報告我認為係將軍澳區最佳之一,自己可看看。當然,平心而論,同一幼稚園,亦要睇派中邊個好老師,以及老師是否與小朋友、家長合拍。

回覆 lhyxxx 的帖子

提外話,請問你覺得馮晴是否好谷? 老師有愛心嗎? 多唔多課外活動?

回覆:愛書人 的帖子

有關我對馮晴小一的意見,可看
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2815317&page=49#pid39936730

(第二頁)
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3068032

課外活動:每週有一下午是多元活動(什麼都有,例如煮食、手工、紙板遊戲),有校隊訓練(朗誦等),課後有自費的興趣班。種類隨年級增加。我想每間小學都差不多。

‹ 上一主題|下一主題