用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 想統計一下:1st waiting 請進
樓主: sorbi
go

想統計一下:1st waiting 請進 [複製鏈接]

我舊年係1st waiting,小朋友第二批3rd in, in完學校有電話通知話無位。今年6月正式註冊當日就call我話有位,可以去註冊。我朋友係2nd waiting上1st waiting, 佢有寫求位信,有call學校問有冇位,佢今年都入唔到。我唔相信學校會有這安排,可能係溝通問題。

引用:我舊年係1st+waiting,小朋友第二批3rd+in,

Third in 分3批,成績最好見先。第一批見完就出conditional offer, 第二批見完可能已經無位,所以得好少好少人有conditional offer. 面見成績好但無位,會電話通知無位。以我所見,這批人最後都有offer的。

回覆:orange2 的帖子

咁玩,好無聊,真係好無聊⋯⋯

無辦法,學校得100個位。前年都一樣,不過前年唔洗做功課。若覺得無聊就真係唔好報優才,學校對家長係有要求。

LuLuKiuKiu  agree!  發表於 15-9-18 10:32

引用:Third+in+分3批,成績最好見先。第一批見完

原帖由 orange2 於 15-09-16 發表
Third in 分3批,成績最好見先。第一批見完就出conditional offer, 第二批見完可能已經無位,所以得好少好 ...
想問如第一批有third in,機會應該大很多?上年是否很多人first waiting 上足堂都無位?thx!

引用:無辦法,學校得100個位。前年都一樣,不過

原帖由 orange2 於 15-09-16 發表
無辦法,學校得100個位。前年都一樣,不過前年唔洗做功課。若覺得無聊就真係唔好報優才,學校對家長係有要 ...
要求無問題,家長做足要求但又無位 ,是否有問題?

回覆 orange2 的帖子

我仔仔咪係13/12第二批3rd in而收到call都冇位嗰啲囉!重點又係,點解第三批in嘅入到,已call去註冊的第二批入唔到!

回覆:想統計一下:1st waiting 請進

想問份功課內容是什麼?是不是根據功課分數排third in? 另third in 係唔係小朋友個別面試?

回覆:iamadc 的帖子

明晚第一課可能問到

引用:想問份功課內容是什麼?是不是根據功課分數

原帖由 iamadc 於 15-09-20 發表
想問份功課內容是什麼?是不是根據功課分數排third in? 另third in 係唔係小朋友個別面試?

...
Nov 15 是第一份功課 deadline,不知會否影響 3rd in結果 ?

‹ 上一主題|下一主題