用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有玫瑰崗家長嗎?
go

有玫瑰崗家長嗎?

今日家長會,大插車,到底這學校是否真的好嗎?大仔正讀國際學校,小兒明年也希望可以跟哥哥讀國際K1,所以想比細佬試一年本地PN先,但RHS英文有Net嗎?老師有愛心嗎?學校是否很嚴很多功課?

回覆:有玫瑰崗家長嗎?

聽說PN已有功課是嗎?

請問是什麼家長會?我在網頁找不到。小兒也是明年升讀pn

回覆:florenceshum 的帖子

昨天家長會是給今年已收的PN家長

作為過氣家長,嘗試答兩句。

英文有 Net 但每天時間唔多;PN 一開始已有功課;老師其實幾有愛心,但我覺得課程設計真係深過籠(我認為)。如遇到老師成日揾你,話你小朋友哩樣個樣唔達標,要小心之類,先唔好太擔心,可能只係佢地要求過高。

而校舍環境真係超一流的。
我並不需要看到你現在跑得有多快,只寄望看到你日後跑得有多遠

本來打算k1轉校,家長日後我反而覺得不錯,校舍一流,老師似乎都好盡責,若小朋友讀得開心跟得上,或許讓佢繼續

校舍位置是吊腳的,百零pair家長不是搭的士便是駕車,所以大塞車是可以理解

Bean2012 發表於 15-8-30 03:05
今日家長會,大插車,到底這學校是否真的好嗎?大仔正讀國際學校,小兒明年也希望可以跟哥哥讀國際K1,所以 ...
現RHS K3家長, 由PN開始讀起, PN 已有功課, 課程算深, K1開始寫字, K2英文已經寫句字, 今年K3未知學什麼!老師有愛心, 可隨時用手提與老師聯繫, 校舍大, 好多活動!
我小孩好鐘意返學, 打算明年幫細仔報此校!

回覆:bobo101^*^ 的帖子

請問一班有幾多人架?

印象中PN 只有一本成長紀錄冊做,一星期一次,是給家長做的!小朋友只係從旁參與填下色。程度適中,除英普,還有西班牙堂,唱吓西班牙歌,冇功課的。校舍環境一流

引用:請問一班有幾多人架? +

原帖由 peacefulsea 於 15-09-09 發表
請問一班有幾多人架?
pn 一班25人。
k1以上 一班32~34人。

引用:印象中PN+只有一本成長紀錄冊做,一星期一

原帖由 mymelody0701 於 15-09-09 發表
印象中PN 只有一本成長紀錄冊做,一星期一次,是給家長做的!小朋友只係從旁參與填下色。程度適中,除英普 ...
有點顏色, 連線功課。(家長需陪同做)

引用:印象中PN+只有一本成長紀錄冊做,一星期一

原帖由 mymelody0701 於 15-09-09 發表
印象中PN 只有一本成長紀錄冊做,一星期一次,是給家長做的!小朋友只係從旁參與填下色。程度適中,除英普 ...
都有興趣知學校點解會有西班牙語學?有用嗎?

引用:Quote:原帖由+mymelody0701+於+15-09-09+發

原帖由 little_kid 於 15-09-10 發表
都有興趣知學校點解會有西班牙語學?有用嗎?
辨學團體是西班牙道明會,神父也是來自西班牙,所以順理成章教西班牙語

小朋友學多種語言冇懷,都係唱吓歌,聽故事,冇考試測驗的,輕鬆學外語

請問PN interview 大約係點樣?