用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 港䥫學生乘車優惠計劃申請
go

港䥫學生乘車優惠計劃申請

今天學校派了以上之計劃申請,請問是否需要比$90作申請之用。謝謝

回覆:港䥫學生乘車優惠計劃申請

係要比70蚊。

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+natvong+的帖子 住小六已申請學生八

原帖由 mama12321 於 15-09-05 發表
回覆 natvong 的帖子

住小六已申請學生八達通,係咪一樣,係咪唔需要理呢份優惠申請書? ...
要申請,延續學生八達通資格

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:係要比70蚊。 +

原帖由 natvong 於 15-09-05 發表
係要比70蚊。
畀 $90,$70 係按金同手續費,$20 係咭既面值可用金額。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

mama12321 發表於 15-9-5 17:59
回覆 natvong 的帖子

住小六已申請學生八達通,係咪一樣,係咪唔需要理呢份優惠申請書? ...
小六已申請就唔需要再理這份申請書, 但升中四那年便要申請續証

新既八達通要10月1日先有得囉,未取前可以購買臨時學生八達通。

引用:新既八達通要10月1日先有得囉,未取前可以

原帖由 natvong 於 15-09-06 發表
新既八達通要10月1日先有得囉,未取前可以購買臨時學生八達通。
去那處買,臨時?

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+natvong+於+15-09-06+發表新

原帖由 tangma 於 15-09-07 發表
去那處買,臨時?
臨時八達通無得就咁買,要有交申請表後既收據先買到。

我囡去個三個港鐵站詢問處問過,答案都係一樣。

miriam 發表於 15-9-8 00:58
臨時八達通無得就咁買,要有交申請表後既收據先買到。

我囡去個三個港鐵站詢問處問過,答案都係一樣。
先網上申請...入完機好快俾份確認信你
將確認信交俾學校蓋張....就可以出臨時八達通

可惜...學校要一齊先肯處理蓋張....都係要俾住全費

回覆 peggy 的帖子

要填表啟動,否則稍後收正價,表格有說明F1, F4 要申請啟動。六年級申請了, f1必需再申請啟動。

請問邊處寫明要再啟動?

港鐵學生乘車優惠計劃 (2015/2016學年)

http://www.mtr.com.hk/ch/customer/tickets/student_travel_scheme.html

CFSS & SSGC

引用:Quote:原帖由+natvong+於+15-09-06+發表新

原帖由 tangma 於 15-09-07 發表
去那處買,臨時?
係交表時申請埋臨時學生八達通的。

醒目開學勳章

betsymak99 發表於 15-9-8 11:15
回覆 peggy 的帖子

要填表啟動,否則稍後收正價,表格有說明F1, F4 要申請啟動。六年級申請了, f1必需再申 ...
六年級申請左, 有限期至31/10/2018, 所以不用再申請啟動.  但到升中四那年就要申請延續八達通