用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 請問去年小一家長用iPad 情況
go

請問去年小一家長用iPad 情況 [複製鏈接]

請問去年小一家長用iPad 情況

上次家長會聽校長說見意在家有部iPad 在家方便小朋友學習

所以想問下升小二家長,去年小朋友有否在家用iPad 或只pc 巳可以做到平時的功課及學習

因為家沒有iPad ,所以想諗清楚是否真的必須添置

Thx a lot

0    0    0    0

回覆:請問去年小一家長用iPad 情況

仲想問下升小二家長,去年學校借iPad 比小朋友上堂,甘今年升小二是否一樣借iPad 上堂

如果是仍然借上堂
甘即今年有小一及小二學生都是上堂用學校的iPad
這樣的話,iPad 數量是否會不夠用定學校再添置多一㘩iPad 呢?

回覆:請問去年小一家長用iPad 情況

1.  家用pc 已可做功課, 不用ipad.
2.  上堂用的ipad 數量唔清楚, 學校自會安排.  
3.  總括黎講, 唔需要特登買部ipad 應付學校

引用:1.++家用pc+已可做功課,+不用ipad. 2.++上

原帖由 aaaiqc 於 15-08-29 發表
3.  總括黎講, 唔需要特 ...
謝謝分享

醒目開學勳章

引用:1.++家用pc+已可做功課,+不用ipad. 2.++上

原帖由 aaaiqc 於 15-08-29 發表
3.  總括黎講, 唔需要特 ...
不是有一套電子書要裝在Ipad內嗎?你是指都可以裝在PC上?

回覆 開心小花 的帖子

Pc 都可以裝,不是堂堂英文堂都用ipad,12/9開完家長會就清楚學校的安
‹ 上一主題|下一主題