用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一你地去邊買黑皮鞋?
樓主: Acatmom
go

中一你地去邊買黑皮鞋? [複製鏈接]

Unclejt 發表於 15-8-25 18:34
剛才在銅鑼灣先施見到,有的款式最大45號。
Thanks for sharing. 行開銅鑼灣,剛剛睇左。不過岩款的已無45號,阿仔學校要著最薯仔款(不可尖頭)。

Acatmom 發表於 15-8-21 08:06
開到嘞! 但……個鞋墊仲貴過對鞋……!
扁平足一般腳根都會有內彎, 所以行路好易攰。最好8歲前矯好, 你仔仔咁大, 就只可以得舒服功能了。

我舊年做咗一對平常著, 見幾好, 今年做一對平常著, 一對運動著, 第二對平好多, $6XX。

引用:Quote:Acatmom+發表於+15-8-21+08:06+開到

原帖由 little_yolky 於 15-08-26 發表
扁平足一般腳根都會有內彎, 所以行路好易攰。最好8歲前矯好, 你仔仔咁大, 就只可以得舒服功能了。

我舊年 ...
哪裡造?可能我以前沒問啱人,都話扁平足只有用鞋墊,冇得醫……錯過了時間……

Acatmom 發表於 15-8-26 14:48
哪裡造?可能我以前沒問啱人,都話扁平足只有用鞋墊,冇得醫……錯過了時間……

...
扁平足要做運動。但要細個時做先可改善, 鞋墊同時可以矯正腳踭內彎問題。

鞋墊咪又係Dr K做囉。

bestwish 發表於 15-8-24 14:28
我今年都係步陛買。步陛入面都有好多牌子, 要小心揀。 但我買果兩對用料都好好, 好舒服。約$2xx 真皮真係唔 ...
係, 大囡要款唔要實际, 之前都係去吉XX買, 多時一个雨季就收工, 最后買DR. KXX, 著到畢業

我個仔著鞋好粗, 試過買 Dk. Kong 一個月, KO左, 之後買過 HUSH PUPPY 都頂到一個上學期, 到小六我就轉買 Dr. M 著到一年, 不過對鞋都無甩青, 今年 F.1 我都係買左 Dr. M 比佢, 雖然貴d但真係可以長得耐

回覆:中一你地去邊買黑皮鞋?

我買Dr M...呀!

回覆:中一你地去邊買黑皮鞋?

步陞鞋廠專做軍靴、步躁鞋和學生皮鞋,鋪內還有其他牌子,我通常會揀番佢自己廠出,皮靚越著越軟,另,eeko呢隻都好著;小兒都係著到不合穿,才需要換(約1年半,他比較細小),對鞋仲好好,無穿無爛。家姐工作需要常接觸一班經常步躁的青少年,他們都會去步陞買皮鞋;兩個男姨甥著鞋都算粗,所以由幼稚園到現在中學,都係著它品牌;Clakrs、DK、Buster以前都試過,Clarks真的好正,真心話D皮靚過歩陞,同樣come著,但會考慮價錢DK一定唔會再考慮

引用:俾埋白鞋大家睇,灣仔天地對面鞋舖,$288咋

原帖由 Charlotte_mom 於 15-08-24 發表
俾埋白鞋大家睇,灣仔天地對面鞋舖,$288咋,37碼起

...
今日買左,店員話最大40碼,仔就試40碼,啱著即買。多謝報料

想問大步陞丶eeko,Dr M有冇丁字帶女克皮鞋?好難找到丁字帶

eeyore_fy 發表於 15-8-28 17:36
我個仔著鞋好粗, 試過買 Dk. Kong 一個月, KO左, 之後買過 HUSH PUPPY 都頂到一個上學期, 到小六我就轉買 D ...

Dr. M 請問邊度買抵呀?

回覆 yiu_mimi 的帖子

我係沙田專門店買炸, 嗰時佢有d款做 on sales

Clarks

Walker shop, 多款黑鞋、不囘価錢及鞋底物料。有避震功能,又輕,囝著得好舒服!

回覆:小Monkey 的帖子

女裝呢?

Dr M 同Geox 都有女仔返學鞋

醒目開學勳章

引用:我們買+Clarks,+小學著開,中學繼續,未著

原帖由 pauline_c 於 15-08-21 發表
我們買 Clarks, 小學著開,中學繼續,未著爛過,唔合穿買新。今年買咗對輕身有氣墊,sales 話好多人用來做 ...

我兩女兒也著clarks unstructured series, 好舒服及用料非常好!

在冇特價時,在uk 本土購買,平hk 一半。(tax return 後再平些!)

返學鞋都要講牌子

引用:返學鞋都要講牌子

原帖由 Pandalok 於 15-09-14 發表
返學鞋都要講牌子
不一定要有牌子,只要舒服和襟著。
奈何普通的真的好快著爛和行耐左好快攰

Acatmom 發表於 15-8-23 13:27
尋日試咗Cxxxks,囝話舒服,但on sales都要$1919!太貴!學生仔咋喎,而且好快唔啱著又要買! 最後都冇買… ...
我今年都係買ClaXks, 好輕身, 我係外國買, 折合港紙5百幾.  因為亞囝本身用緊訂造鞋墊, 所以冇揀sketches. Sketches個墊勁舒服.
‹ 上一主題|下一主題