用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一你地去邊買黑皮鞋?
go

中一你地去邊買黑皮鞋? [複製鏈接]

唔再買Dr Kxxx啦!邊度買好?

10    0    0    0

隻腳如大定買Dr. M, 永遠唔爛~~

引用:唔再買Dr+Kxxx啦!邊度買好? +

原帖由 Acatmom 於 15-08-20 發表
唔再買Dr Kxxx啦!邊度買好?
深水埗"步陞"真皮皮鞋!價錢公道!我細個時都係買佢D鞋!

我個仔著鞋好粗,上年升中一去咗walkxx shop 買咗對4xx,著唔夠3個月爛咗。之後索性買貴啲但好come 著嘅Dr. Ma,著到暑假都仲好新淨。如果唔係小朋友隻腳大咗都真係可以繼續著。雖然貴啲,但一對頂出面三對。

引用:我個仔著鞋好粗,上年升中一去咗walkxx+sho

原帖由 slk 於 15-08-20 發表
我個仔著鞋好粗,上年升中一去咗walkxx shop 買咗對4xx,著唔夠3個月爛咗。之後索性買貴啲但好come 著嘅Dr. ...
Dr M耐穿但舒服嗎?好似好重……

王家爸爸  好重 都算舒服  發表於 15-8-20 18:00

e12340 發表於 15-8-20 14:28
深水埗"步陞"真皮皮鞋!價錢公道!我細個時都係買佢D鞋!

想知步陞啲鞋係唔係自己做㗎?

引用:Quote:e12340+發表於+15-8-20+14:28+深水埗

原帖由 王家爸爸 於 15-08-20 發表
想知步陞啲鞋係唔係自己做㗎?
據知有部份係,有啲係英國貨例如步操款的皮鞋係真皮做,好挺身唔會咁易變型!我倆個女着鞋都算粗,但係係步陞買都着倒两個學期!都係隻腳大咗先換仲未爛!

引用:Quote:原帖由+王家爸爸+於+15-08-20+發表想

原帖由 e12340 於 15-08-20 發表
據知有部份係,有啲係英國貨例如步操款的皮鞋係真皮做,好挺身唔會咁易變型!我倆個女着鞋都算粗,但係係步陞 ...
去睇下先得!

引用:Quote:原帖由+slk+於+15-08-20+發表我個仔

Dr M耐穿但舒服嗎?好似好重……
因為阿仔有些扁平足,但小學一直著Dr Kxxx都冇幫助,有時仲話脚痛,而且未夠一學期鞋頭就磨蝕! 所以中學想找好穿又耐穿的

引用:Quote:原帖由+Acatmom+於+15-08-20+發表Dr+

因為阿仔有些扁平足,但小學一直著Dr Kxxx都冇幫助,有時仲話脚痛,而且未夠一學期鞋頭就磨蝕! 所以中學想 ...
有扁平足找足科做鞋墊, 否則行得耐会tired

引用:Quote:原帖由+Acatmom+於+15-08-20+發表因

原帖由 poonseelai 於 15-08-20 發表
有扁平足找足科做鞋墊, 否則行得耐会tired
有冇可靠的可以介紹

醒目開學勳章 王國長老

Acatmom 發表於 15-8-20 21:44
有冇可靠的可以介紹
係搵義肢矯形師整鞋墊

BK 曾經有討論

自由報料  › 扁平足
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:Acatmom+發表於+15-8-20+21:44+有冇

原帖由 miriam 於 15-08-20 發表
係搵義肢矯形師整鞋墊

BK 曾經有討論
噢!點擊不到,已被删除……

醒目開學勳章 王國長老

Acatmom 發表於 15-8-20 23:15
噢!點擊不到,已被删除……
你用電腦開丫, 估計係 ek app 開唔到條 link 丫
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:miriam 的帖子

我們買 Clarks, 小學著開,中學繼續,未著爛過,唔合穿買新。今年買咗對輕身有氣墊,sales 話好多人用來做學生鞋。

引用:我們買+Clarks,+小學著開,中學繼續,未著

原帖由 pauline_c 於 15-08-21 發表
我們買 Clarks, 小學著開,中學繼續,未著爛過,唔合穿買新。今年買咗對輕身有氣墊,sales 話好多人用來做 ...
可否影張相看邊個型號  哪裡有得賣?

引用:Quote:Acatmom+發表於+15-8-20+23:15+噢!

原帖由 miriam 於 15-08-21 發表
你用電腦開丫, 估計係 ek app 開唔到條 link 丫
開到嘞! 但……個鞋墊仲貴過對鞋……!

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-08-21+發表你用

原帖由 Acatmom 於 15-08-21 發表

唔平㗎,仲要每年換, 唯有再慳自己, 有朋友在政府诊所做, 平好多, 但不知如何申請 (the above link already shows how to apply)

回覆:poonseelai 的帖子

2年前在步陞買克鞋開學,女仔着,估吾到2個月後鞋底中間裂開😨小心揀!
自此不幫襯

醒目開學勳章 王國長老

Acatmom 發表於 15-8-21 08:06
矯形鞋墊係好貴, 當年既價錢都成千, 依家應該唔止.

為左對腳好, 真係無可能慳.

‹ 上一主題|下一主題