用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 已去Second interview,幾時知有無offer?大家second int ...
樓主: oochok
go

已去Second interview,幾時知有無offer?大家second interview 如何?

回覆:餵食豬 的帖子

望穿秋水

回覆:已去Second interview,幾時知有無offer?大家second interview 如何?

巧巧緊張,好想知!😰

回覆 vinik 的帖子

大概係咁, 我唔確定十月個批之後都可能有人放棄, 但唔多... 所以基本上10月中旬無就要等待

而家都唔駛驚住, 當有人收到第一封offer時, 其他人就應該日日茶飯不思了....

回覆:vinik 的帖子

絕對同意

回覆:已去Second interview,幾時知有無offer?大家second interview 如何?

今日叫個讀緊fan 問下老師知唔知幾時有信 ,得到半官方答案係「好似下星期學校會開始分批有信通知si 嘅家長,叫家長下星期留意信箱

回覆:girouis 的帖子

謝謝你的最新消息

回覆 girouis 的帖子

Thanks!

我都好心急!

阿女係細B

回覆:已去Second interview,幾時知有無offer

咁如果真係有offer,會唔會放棄再等11月結果或再考埋其他直資或私校呢……我老公問到我唔識答

回覆:glorialee1118 的帖子

如果收!我一定注冊,放棄大抽,因為我兩公婆百冇,得15分,加上身邊親朋戚友讀緊咩類型學校都有, 經過呢兩年觀察,想抽到一缐機會都好微........ 而且我自已都幾鐘意真道呢類學校。有一間在手後有個保險先,下年再去扣門囉,收就收唔收就算

請問如果無參加大抽獎,可以直接扣門嗎?

引用:請問如果無參加大抽獎,可以直接扣門嗎? +

原帖由 oochok 於 15-09-24 發表
請問如果無參加大抽獎,可以直接扣門嗎?
唔明你問題? 可以講多小小嗎?真道係直資嚟,大抽獎唔関佢事個wo! 相信扣門幾時都得,但朋友話最好時間應該係過左Easter 後暑假之前

醒目開學勳章

如果真道9月至10月收左,係咪開自行前要注冊?咁咪睇唔到自行 lor?

引用:如果真道9月至10月收左,係咪開自行前要注

原帖由 LPN 於 15-09-24 發表
如果真道9月至10月收左,係咪開自行前要注冊?咁咪睇唔到自行 lor?
係架!讀緊朋友講!住年首輪收你要在10月頭到注冊,一注冊就代表你放棄大抽獎,就連而家第一階段自行都冇埋。如果你係我一樣得15分,我就唔博,今年適齡有6萬幾人,我同事有25分都話個仔未必入反母校。如果收我自已就唔博。

引用:Quote:原帖由+LPN+於+15-09-24+發表如果真

原帖由 girouis 於 15-09-25 發表
係架!讀緊朋友講!住年首輪收你要在10月頭到注冊,一注冊就代表你放棄大抽獎,就連而家第一階段自行都冇埋 ...
我都係15分更本就無咩機會抽中想入津校,又5想入寶校,更係想命運在我手,要有得自己簡啦

回覆:bearwhat 的帖子

有冇人收到信呀?我緊張丫

大家有offer未呀? 好心急><

回覆:fingal_cave 的帖子

未呀!要再等到星期五

引用:未呀!要再等到星期五 +

原帖由 katrinacedric 於 15-09-30 發表
未呀!要再等到星期五
最快應該星期六,今日我又叫讀緊個fan 問學校(我都覺得自己好煩,成日叫個fan問)學校老師話星期五同事寄。

thanks! 星期六希望收到