用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 16-17 TKO PN 揮手區
樓主: 西貢之花
go

16-17 TKO PN 揮手區 [複製鏈接]

回覆 stanley1017 的帖子

苗氏同學之園兩間分別好似好大喎。。你係打算讀咩類型既小學?

引用:Quote:原帖由+wongsiubay+於+15-09-19+發表

原帖由 macvn123 於 15-09-20 發表
我大囡in過翠茵,其實佢表現麻麻,但最後都有收。我反而覺得私人學校自負盈虧,唔太差的佢都會收。
我同你 ...
如果翠茵肯收我個仔就好,因為近屋企。呀仔又唔算好sharp醒~我報左茵怡間幼兒學校,佢寄封信俾我話太多人報,都未必有得in…

引用:回覆+stanley1017+的帖子 苗氏同學之園兩

原帖由 janicelwy 於 15-09-21 發表

苗氏同學之園兩間分別好似好大喎。。你係打算讀咩類型既小學? ...
直資小學。我睇過好多間幼稚園,學之園大家都知好,苗士設施一流全英語,我認為呢間好有潛力,初時冇乜人知,而家愈來愈多人知,我覺得1-2年後會更受歡迎。其實我首重英語環境,其他自己可教。如果英文唔好之後好難in直資小學。

回覆:stanley1017 的帖子

我也给女儿报坑口绿茵。下个月就面试了。
但女儿连走路都不稳。

引用:回覆+BIWOOBI+的帖子 咁即係常寧沒有廣東

原帖由 luckybaby2011 於 15-09-15 發表
回覆 BIWOOBI 的帖子

咁即係常寧沒有廣東話?
常寧有廣東話,佢有半小時俾你揀用廣東話定英文

苗氏好似太Focus英文, 我又唔會讀國際學校所以無考慮。

岩岩水血來潮打去問下收唔收到申請表, 點知佢答我已經IN 晒, 我個心趺左落谷低喇

引用:Hi,我囝仔係7月b 我都報左兩間綠茵,有無人

原帖由 irene_0721 於 15-09-07 發表
Hi,我囝仔係7月b
我都報左兩間綠茵,有無人知interview會考咩架?
可能大囝龍細B,所以當日外藉老師只睇小朋友反應,沒有考啲乜,全程只問家長問題,最後都有pm offer (交留位費前已轉到am class)

引用:Quote:原帖由+irene_0721+於+15-09-07+發表

原帖由 Evachau 於 15-10-07 發表
可能大囝龍細B,所以當日外藉老師只睇小朋友反應,沒有考啲乜,全程只問家長問題,最後都有pm offer (交留 ...
忘記講係常寧綠茵

引用:Quote:原帖由+janicelwy+於+15-09-21+發表

原帖由 stanley1017 於 15-09-22 發表
直資小學。我睇過好多間幼稚園,學之園大家都知好,苗士設施一流全英語,我認為呢間好有潛力,初時冇乜人知 ...
全英文無中文,你考小學嘅時候就會後悔。除非諗住讀international school, otherwise 唔識中文好大鑊的。你可以去k1 版或小學版睇下,好多人喊住話小學中文深,好難教,反而英文四圍都有雞精班。三思啊

回覆 TRUBIMA 的帖子

邊間IN哂?未收到信...

想問bb2014年11月出世應該幾時去報名架?完全唔識……

引用:想問bb2014年11月出世應該幾時去報名架?完

引用:Quote:原帖由+stanley1017+於+15-09-22+發

原帖由 sakbbjaijai 於 15-10-07 發表
全英文無中文,你考小學嘅時候就會後悔。除非諗住讀international school, otherwise 唔識中文好大鑊的。你 ...
中文你自己都可以教嘛

引用:岩岩水血來潮打去問下收唔收到申請表,+點知

回覆 ymhmami 的帖子

Thanks

回覆:16-17 TKO PN 揮手區

更正,岩岩打去南豐GF問,解釋得好清楚:
PN:國際 (英普,小朋友可以從遊戲接觸外語)
K1-K3:兩文三語 (英、廣東話班主任 (廣東話老師會教品德、筆劃、同埋同家長溝通,普通話都會教中文主題同分組活動 (普通話係學校校本課程,可以銜接普教中直資小學) **英語係主打

有冇人將會IN 慶恩??

回覆:16-17 TKO PN 揮手區

有無人in左新都城翠茵?

‹ 上一主題|下一主題