用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂沛兒英普am vs 九龍塘方方英粵pm
go

樂沛兒英普am vs 九龍塘方方英粵pm

選擇困難症!

2013/12月細b , 出年1月可插N班, 請各位俾下意見, thanks

方方優: 老牌幼稚園,對細b handle得好!
劣:只有pm offer

樂沛兒優: am offer 好吸引
劣:新校唔知教學方式係點樣

回覆:樂沛兒英普am vs 九龍塘方方英粵pm

周圍的人對方方評價好像也不錯。

我覺得樂沛兒校舍感覺不太好,面試那天安排也不週,playroom好細。

I would prefer schools with track records

樂沛兒

n班我會concern bb的生活作息多d, 如你bb係早起bb, 就揀am, 懶床bb就揀pm

我都有留意樂沛兒, 因暫時只有佢有am offer, 已交書簿費, 12月插班~

暫時未有來自用家的bad comment, 同埋佢新校, 為左做好個名, 反而會盡量做好d, 現階段都仲幾有信心~

I will choose Nobel.

from my friend, Nobel is pretty good and she is not in K1, from PN.

引用:n班我會concern+bb的生活作息多d,+如你bb係

原帖由 maglam0610 於 15-09-04 發表
n班我會concern bb的生活作息多d, 如你bb係早起bb, 就揀am, 懶床bb就揀pm

我都有留意樂沛兒, 因暫時只有佢 ...
之前我都有擔心生活作息的安排,但返了一年多的PM班都冇乜問題。小朋友仍是早睡早起,返學前小睡休息。反而PM班有個好處是天寒地凍時唔駛早起返學,沒有催小朋友早起返學的壓力!