用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人仲等緊call waiting ?
go

有無人仲等緊call waiting ?

我仲等緊
好苦

Call Waiting: a service whereby someone making a telephone call is notified of an incoming call on the line that they are already using, and is able to place the first call on hold while the second is answered.

不好意思,CALL WAITING是指學校CALL WAITING LIST的人嗎?

引用:Call+Waiting:+a+service+whereby+someone+

原帖由 proproprofessor 於 15-08-17 發表
Call Waiting: a service whereby someone making a telephone call is notified of an incoming call on t ...
好心你體諒下其他人心情

人地唔通在小一選校forum形容緊佢講緊電話?!

Tintin926  有名你叫"professor"嘛,但專業一定唔係响「做人」  發表於 15-8-27 23:26

醒目開學勳章

mariyar 發表於 15-8-17 16:00
我仲等緊
好苦
你再寫信求位吧!祝你成功!

回覆:有無人仲等緊call waiting ?

仲有兩星期開學啦!雖則有學校開學仍call waiting,但都係疊埋心水開學罷了!

醒目開學勳章 王國長老

我親戚都仲等緊, 本身中乙1, 但最心儀係一間2線龍校, 佢想輕鬆d (無得龍就唯有谷啦, 佢都唔想)

proproprofessor 發表於 15-8-17 16:21
Call Waiting: a service whereby someone making a telephone call is notified of an incoming call on t ...
你認真問嗎 ?

回覆:有無人仲等緊call waiting ?

我識有朋友去年等到九月一日放學後,大家發夢都想入嘅學校call 佢,9月2日番新校!
所以等下等下,未必無機會!我都贊成寫下信比學校,提下學校:我永遠愛著你,若他要與你分手,我永遠在你身邊等候!

siden    發表於 15-8-17 23:49

我仲等緊
好苦

加油! 開學後成個9月仲會有機會, 因為有人交左留位費但無通知學校唔讀, 亦有人仍然未決定到. 音樂椅係9月會再轉動.
你繼續寫信, 學校見你有誠意, 有位會call 你先.
真實個案:
識唔止一位朋友努力寫信, 9月中收到學校電話叫佢面試,一見完就收佢.  

我朋友都等緊學校call waiting, 非常明白你的心情, 希望佢同你都等到心中所想要既.

回覆:mariyar 的帖子

Me too

回覆 iauyeu2 的帖子

加油!

我仲等緊
好苦
祝好運

希望會聽到大家報喜

引用:Quote:mariyar+發表於+15-8-17+16:00+我仲

原帖由 welcome 於 15-08-17 發表
你再寫信求位吧!祝你成功!
有呀
每2星期會寫信
又會打電話去問下

引用:仲有兩星期開學啦!雖則有學校開學仍call+w

原帖由 karen55407 於 15-08-17 發表
仲有兩星期開學啦!雖則有學校開學仍call waiting,但都係疊埋心水開學罷了!

...
當然我也有準備
但學校無校巴到我家
所以更想轉校

引用:我識有朋友去年等到九月一日放學後,大家發

原帖由 noellechu 於 15-08-17 發表
我識有朋友去年等到九月一日放學後,大家發夢都想入嘅學校call 佢,9月2日番新校!
所以等下等下,未必無機 ...
一路都有寫

引用:Quote:mariyar+發表於+15-8-17+16:00+我仲

原帖由 四隻貓 於 15-08-17 發表
加油! 開學後成個9月仲會有機會, 因為有人交左留位費但無通知學校唔讀, 亦有人仍然未決定到. 音樂椅係9月 ...
Thx

回覆 mariyar 的帖子

加油啊!唔好放棄住!繼續寫信,又或者叫孩子寫幾句簡單的句子,用意旨在感動校長!因為最後一個半月裡,這也是唯一可以做到的事情!之後不論有冇offer, 都無悔了!因為你們已經盡力了!這裡的父母也定必默默地支持你架!加油喔!

回覆:Amymichelle 的帖子

thanks!

回覆 mariyar 的帖子

me too, 不過我今個星期都要去買校服同書,因為下星期要返學啦,失望