用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 昨天in完優材(2nd),感覺如何?只for 舒發一吓。 ...
go

昨天in完優材(2nd),感覺如何?只for 舒發一吓。  

自己感覺好似見緊工

Lingfung813  same feeling   發表於 15-8-17 07:46

回覆:emilylaugg 的帖子

原來2nd分兩日in?

回覆:昨天in完優材(2nd),感覺如何?只for 舒發一吓。

家長要好了解學校所有,連校訓都要識,似自己讀多過小朋友讀!見工仲好,見工成功有糧出,見學校還要交學費!

回覆:emilylaugg 的帖子

全部問關於學校的教學理念。好彩記得。有一條問初小同高小唔同地點,問家長有乜感覺。

係呢,我走左後老師追反出黎收返張名貼,係咪應該係裡面出㗎?我好樂天咁幻想中左獎!

5/9出result, 大家good luck!

回覆:昨天in完優材(2nd),感覺如何?只for 舒發一吓。

係吖,名label係一入老師要貼落張紙度,
我發覺佢地無資料係手,靠張label~
我都覺似見工咁,個個著到見工咁,
我自己就無。

你地係咪指去幾多號房label, 還是貼在身上有自己小朋友名的label? 老師無問過我地攞😰😰😰

見我們那位老師完全程沒有交流,只是問問題,又無表情,所以不敢期望

貼小朋友名label,老師有無表情唔代表咩,
笑哂都可以係唔收,平常心面對先。

引用:係吖,名label係一入老師要貼落張紙度, 我

原帖由 OmOm 於 15-08-17 發表
係吖,名label係一入老師要貼落張紙度,
我發覺佢地無資料係手,靠張label~
我都覺似見工咁,個個著到見工 ...
係,個個都著到見工咁,我只係著到整整齊齊就算,可能in早上,老師全程都有笑,過程唔算耐

引用:貼小朋友名label,老師有無表情唔代表咩,

原帖由 OmOm 於 15-08-17 發表
貼小朋友名label,老師有無表情唔代表咩,
笑哂都可以係唔收,平常心面對先。

...
老師都冇收到我哋個label

好似每一年都對呢間學校好多"意見", 其實間學校有咩吸引大家呢 ?

唔知有幾多人2nd in., 感覺上都幾趕時間咁. 不過老師都好有禮貌同笑容

算啦..我覺得陳守仁2nd in 似考公開試添...

我聽到其中一個老師問隔離老師係咪要收Label, 老師答如果填得切就唔駛,否則收label貼上問卷。所以收唔收label無implication,只係睇老師願唔願意寫啫,大家放鬆D

我地見果位老師幾好傾喎, 真係似傾偈, 起初都有問D理念, 背書野, 但講講下就變左傾偈咁, 老師仲分享左少少教學心得tim!!

有收1張label, 老師話唔想浪費印咁多, 所以回收。

2nd in 不是只有15/8 一天嗎?分兩天in?

回覆:63628100 的帖子

5/9出result?
以上年經驗、要過埋3in 先有conditional offer喎。

醒目開學勳章

回覆:chungmanchung20 的帖子

佢真係咁講

我諗是指2nd in既result

3rd in 是in 小朋友?