用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行11網般咸道聖安多尼?定等大抽獎12網3大女校? ...
go

自行11網般咸道聖安多尼?定等大抽獎12網3大女校?

女兒今年升K3, 9月自行煩惱梗揀唔揀般咸道聖安多尼(因本人是舊生, 有20分, 入到的機會應該幾高). 但家住12網, 返放學路程頗長. 而12網3間女校又好吸引. 大家覺得我應該點揀? 請俾D意見! 謝謝

回覆:bbkiuho1306 的帖子

12網個3間女校要1-1-1嗎?
如果不用,如我係你自行會選聖安多尼,中左先再諗。好處是為免自己之後後悔,唔中咪當自己唔好採,大條道理一心一意抽12網。叫做買個心安落d。

回覆:自行11網般咸道聖安多尼?定等大抽獎12網3大女校?

我會抽st Paul catholic / st Francis

抽12網好D

其實都會考私小做BACKUP, 但K3 9月開學後不久就要選擇自行排位... 如有私小BACKUP, 其實我一定會等12網大抽獎...但而家咩都冇... 所以1516中

bbkiuho1306 發表於 15-8-17 10:08
其實都會考私小做BACKUP, 但K3 9月開學後不久就要選擇自行排位... 如有私小BACKUP, 其實我一定會等12網大抽 ...
咁你要諗下, 12網如果去到大抽獎只抽到李賜豪時(已叫較好既結果), 你接唔接受到?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

自行11網般咸道聖安多尼