用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一暑期作業
go

中一暑期作業

因為個仔系中一插班生,而家先開始揾書,想問下各位家長係邊度可以揾到中文,英文喱兩本暑期作業吖,吾該

補充,係小六升中一暑期作業

回覆:中一暑期作業

試商務,如買凊可聯絡學校用其它出版社代替

中一就不是插班啦,right?

醒目開學勳章 王國長老

引用:中一就不是插班啦,right?

原帖由 hktraffic 於 15-08-13 發表
中一就不是插班啦,right?
唔排除樓主小朋友叩門成功,但過左註冊日無得即時買埋暑期作業既可能性,變左要自己出去買。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:因為個仔系中一插班生,而家先開始揾書,想

原帖由 pqlgk 於 15-08-13 發表
因為個仔系中一插班生,而家先開始揾書,想問下各位家長係邊度可以揾到中文,英文喱兩本暑期作業吖,吾該 ...
上網揾三聯、商務、大眾、齡記、天利行等既電話問。

學校有無指定訂書商,有既直接打去問最好。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-8-14 02:37
唔排除樓主小朋友叩門成功,但過左註冊日無得即時買埋暑期作業既可能性,變左要自己出去買。

...
無錯,所以到而家都未買到暑期作業,問左書商都己經無曬la

醒目開學勳章 王國長老

pqlgk 發表於 15-8-14 13:20
無錯,所以到而家都未買到暑期作業,問左書商都己經無曬la
先恭喜你小朋友叩門成功~~

試下打返學校講真係搵唔到兩本暑期作業, 學校指定書商亦無貨, 可唔可以畀時間你係其他書局訂同延遲交作業啦.

miriam 發表於 15-8-14 13:43
先恭喜你小朋友叩門成功~~

試下打返學校講真係搵唔到兩本暑期作業, 學校指定書商亦無貨, 可唔可以畀時間你 ...
己經問曬D書商都話吾可以訂la,唯有同學校講下喱D將殊情況睇下可唔可以原諒

回覆:中一暑期作業

咩書名呀?去大書局比名佢地睇下咩分店有

試下晨衝, 尖沙咀樂道, 可打電話check 左, 留貨, 再出去買