用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 點選擇 ?
go

點選擇 ? [複製鏈接]

今日 JUPAS 放榜, 中, 英, 數, 通, ECON, BAFS 全4分,  阿女BEST 5 得 20 分,  

比左排 A3 SSSDP  恆管的.... 供應鏈管理工商管理(榮譽)學士課程她

但自己巳有浸大 ASSO (BBA) ....請問點選擇好?

供應鏈管理工商管理(榮譽)學士課程 <<<阿女唔太認識呢科, 前途如何 ?
   0    0    0    0

fullmama 發表於 15-8-10 19:08
今日 JUPAS 放榜, 中, 英, 數, 通, ECON, BAFS 全4分,  阿女BEST 5 得 20 分,  

比左排 A3 SSSDP  恆管的. ...
資助自資學士12人爭一位

上月底經聯招作「終極改選」後,有多達一萬一千名學生將SSSDP獲資助的十三個課程,放在首三志願內,競爭九百四十個資助學額,即平均每十二人爭一學額,當中以
恒生管理學院的供應鏈管理工商管理榮譽學士THEi的廚藝及管理榮譽文學士園境建築榮譽文學士,競爭最為激烈,平均每二十人爭一學額。

elbar 發表於 15-8-10 22:05
資助自資學士12人爭一位
咁選擇邊科好............我自己覺得選JUPAS 好, 但阿女鍾意BBA -MARKETING ASSO .....
但科目係佢地自己選擇和讀的...................

fullmama 發表於 15-8-11 01:15
咁選擇邊科好............我自己覺得選JUPAS 好, 但阿女鍾意BBA -MARKETING ASSO .....:thinking ...
我阿仔同你女女情況差吾多,佢jupas派左poly u物流hd,佢吾中意呢科,寧願選擇hkcc hotel asso,今日已經交埋學費,書係佢地讀o既,如果冇興趣好難讀得好,不過佢appeal 左中文,希望升到grade 咁就可以玩多次jupas

library 發表於 15-8-11 15:17
我阿仔同你女女情況差吾多,佢jupas派左poly u物流hd,佢吾中意呢科,寧願選擇hkcc hotel asso,今日已經交埋 ...
我阿女今日都交埋學費了, 同妳一樣諗法, 書係佢地讀o既......不過阿女話會努力讀呢兩年...經 non-jupas
上year 3 ,....希望佢選擇正確都啦...........
祝仔仔中文升 GRADE .................

'借位問問,覆核結果是否可於JuPas account check? 還是回校取結果? l
HIMAMA

HIMAMA 發表於 15-8-11 22:56
'借位問問,覆核結果是否可於JuPas account check? 還是回校取結果? l
我阿仔係要返學校取結果

library 發表於 15-8-11 23:20
我阿仔係要返學校取結果
想問下阿仔成唔成功...我阿女 識既幾位同學...全部appeal 失敗......

fullmama 發表於 15-8-13 17:50
想問下阿仔成唔成功...我阿女 識既幾位同學...全部appeal 失敗......
失敗,佢D同學都一樣失敗

回覆:點選擇

pelegia 發表於 15-8-16 23:06
恒管供應鍊,課程太新,出路窄。諗清楚D先好!
多謝意見.....阿女都係咁諗....所以放棄 JUPAS .......
讀番自己心目中理想科目了.................
‹ 上一主題|下一主題