用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

. [複製鏈接]

del

0    0    0    0

回覆:hha 的帖子

怎樣針對,例如呢?正常甘親,知你仔情況。只有心痛,點會針對呢?系吾系講者無心,聽者有意。你仔鐘意去,者系距自己都玩的開心啦。首先自己吾好帶偏見去看別人一定帶有色眼鏡看自閉兒。話小朋友曳一定有,當別人幫你教仔。

回覆:你地點釋懷小朋友被針對?

我明呀,最心痛係小朋友仲要覺得無嘢,好鍾意咁,可能佢唔知好過知

親人仲要無得避

唔好上心,唔好理佢,少見面。把口在別人,控制不到。如果她過了火位,我一定出聲。我姑9都係咁,我囡囡吃飯少,就話她吃雜糧,坐不定,又阿之阿左。但她囡囡吃完tea,無胃口食晚飯,卻理所當然。
我試過黑面怒目而視。慢慢,姑9不再亂來。

醒目開學勳章

kmmum 發表於 15-8-5 16:11
唔好上心,唔好理佢,少見面。把口在別人,控制不到。如果她過了火位,我一定出聲。我姑9都係咁,我囡囡吃 ...

係, 有時心痛既原因, 係親人把口唔收, 講嘢完全唔理人感受, 我哋小朋友已經有事, 自己個心已經好難受, 親友不安慰不支持不特止, 還不停數落, 真係好傷心. 唯有少啲見面, 繼續努力做訓練, 唔好衰俾佢哋睇.

你都好係奶奶,可以唔見!我係老公……佢近期唔知做乜!句句都難聽到爆。

回覆 pinkdoll 的帖子

講真,佢咁樣話小朋友, 已經唔俾面, 唔當你係親戚 !!!
一次,兩次,    我會忍. 亦會同C6備案.  再有第三次,我會黑面, 但唔博噙, 第四次,博嘴. 第五次, 反面.

我試過同C6講[姑9 話你個囡, 即係唔俾面我和你.  你係佢弟弟. 講輩份, 你唔出聲, 情有可原, 同樣地, 你亦無保護你囡囡.
你唔保護唔緊要. 我做阿媽, 唔容許任何人傷害小朋友. ]

del

引用:我一個姑奶個女六歲,所以我仔like同佢玩。

原帖由 hha 於 15-08-07 發表
我一個姑奶個女六歲,所以我仔like同佢玩。講真,佢個女都有公主病,成日玩哂就一定有v嘩鬼叫,就算大家都 ...
好明白你感受,我仔仔9歲A仔

聽你你經歷,我都好想喊!他們太過分

‹ 上一主題|下一主題