用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 迪士尼美語世界
go

迪士尼美語世界 [複製鏈接]

阿囡13個月大,考慮咗好耐,今日終於拍板買了迪士尼美語世界教材!希望有用啦!有冇人用緊可分享下經驗嗎?

3    0    0    0

回覆:cheungsm1 的帖子

我小朋友6個月開始日日用,跟足佢地玩法,小朋友而家升k2, 過多半年就可以畢業啦。
要陪小朋友玩,多玩,一得閒就聽多d.
基本上我小朋友而家英語對答,生字都冇問題。

引用:我小朋友6個月開始日日用,跟足佢地玩法,

原帖由 vcb617 於 15-07-31 發表
我小朋友6個月開始日日用,跟足佢地玩法,小朋友而家升k2, 過多半年就可以畢業啦。
要陪小朋友玩,多玩,一 ...
請問是否容易用?怕太多教材,唔知點用!是否跟著指示用就學會?怕小朋友唔肯玩!

唔難玩架,我有跟sales 比我地既schedule 跟住玩,每3,4個月轉一次教材。初初我地每日會mark 低做過d咩,聽過邊隻cd 等。
我小朋友好鐘意玩,聽。睇dvd都好鐘意但要堅持每日一次,唔可以比佢成日睇。
聽就最多。
我地堅持日日聽,玩同睇。
你都要加油呀!

回覆:vcb617 的帖子

多謝你呀!教材三四個月先轉一次?不是每個月轉嗎?好想快啲收貨,好緊張

回覆:迪士尼美語世界

I started to use Disney World of English since my son is 0M, now he is 14M. Personally I think DWE is very very worth and its works well. My son loves to read books and listen to music all the time. Even though my son can't speak yet, but I realised he knew many vocabulary already.

Remember to use DWE frequently, no matter you strictly follow the schedule or not, just play music frequently, read books with baby frequently, and you will see the result.

引用:I+started+to+use+Disney+World+of+English

原帖由 ChinPValerie 於 15-08-03 發表
I started to use Disney World of English since my son is 0M, now he is 14M. Personally I think DWE i ...
我一定會努力用,但BB已經13個月先開始,唔知重肯唔肯定定睇書!

慢慢來,讓小孩自己慢慢喜歡上「書」。
只要有恆心,一定可以

引用:慢慢來,讓小孩自己慢慢喜歡上「書」。 只

原帖由 ChinPValerie 於 15-08-04 發表
慢慢來,讓小孩自己慢慢喜歡上「書」。
只要有恆心,一定可以
多謝你!我會努力

回覆 cheungsm1 的帖子

你跟足個顧問教你點用。。so far 囡囡幾個月開始用。宜家一歲每日都見到有進步。每日都發現之前學嘅嘢真係學到。

我懷孕開始用,到佢識行既時候就唔會坐定定,我個仔個時都係咁,不過每日同佢玩下,兩歲幾已經讀到藍色既書比我聽,見到咁真係好開心。而家4歲幾每星期會玩telephone english, 上星期老師打來,佢問返個老師May I have your name,笑c我

引用:我懷孕開始用,到佢識行既時候就唔會坐定定

原帖由 minecraftbb 於 15-08-07 發表
我懷孕開始用,到佢識行既時候就唔會坐定定,我個仔個時都係咁,不過每日同佢玩下,兩歲幾已經讀到藍色既書 ...
好叻呀!希望我個B都會喜歡DWE! 如果BB不是成日肯睇也ok嗎?

引用:Quote:原帖由+minecraftbb+於+15-08-07+發

有無人呢個weekend 去睇English Carnival? 我地第一次去,好緊張呀!

回覆:minecraftbb 的帖子

引用:阿囡13個月大,考慮咗好耐,今日終於拍板買

原帖由 cheungsm1 於 15-07-31 發表
阿囡13個月大,考慮咗好耐,今日終於拍板買了迪士尼美語世界教材!希望有用啦!有冇人用緊可分享下經驗嗎? ...
你開始用未?可以分享下嗎?
我剛剛買左,未送貨。

引用:Quote:原帖由+cheungsm1+於+15-07-31+發表

原帖由 cc+ 於 15-08-11 發表
我剛剛買左,未送貨。
已開始用,不過阿B好似興趣不大:;pppp:不過照播CD and DVD, 照同佢睇書!

引用:Quote:原帖由+cheungsm1+於+15-07-31+發表

原帖由 cc+ 於 15-08-11 發表
我剛剛買左,未送貨。
我都剛買左收到貨,宜家盡量係咁播CD唔敢播DVD住。

回覆 cheungsm1 的帖子

剛開始我囡囡6個月用我都以為佢興趣不大。無咩反應。但8個月有一日玩讀card 機突然跟住講Car...我同太太都嚇親...宜家一歲眼耳口鼻識指晒.....

回覆 vickies 的帖子

DVD 我囡囡個時5個月開始睇。。每日睇半隻碟。最多時間玩card 機聽CD ,..夜晚同佢睇書..習慣左宜家佢好鐘意睇書...
‹ 上一主題|下一主題