用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角民生
go

北角民生 [複製鏈接]

1    0    0    0
簽名被屏蔽

回覆:北角民生

北角民生收細B㗎

引用:細B(九月)入到機會大嗎?聽過有媽媽極力分

原帖由 puichingforsure 於 15-07-30 發表
細B(九月)入到機會大嗎?聽過有媽媽極力分享讀北角民生+SDM ballet就升小所向無敵,唔太明,有沒有媽咪可以 ...
間學校係唔錯,但點會所向無敵。。。網上言論,聽過就算。

回覆:puichingforsure 的帖子

你報佢地playgroup 收成數大好多,我囡囡九月B,返民生PG 收,九月月開學,我見全班PG 同學仔都收,叫做細B有個backup, 報其他學校細B多數waiting

民生自己有pg?還是報Milk?

民生有playgroup?從什麼途徑找到資料?

回覆:onkileung1018 的帖子

call the school directly and their playgroup is having similar teaching material as PN class. My son studied iReady in their kindergargen campus on 2nd.floor since mar, he learnt to be disciplined in class for about a month. quite good!

引用:call+the+school+directly+and+their+playg

民生仍有 playgroup 嗎
定milk 已經是playgroup

引用:call+the+school+directly+and+their+playg

原帖由 Km2223 於 15-08-05 發表
call the school directly and their playgroup is having similar teaching material as PN class. My son ...
What is the time of I ready ?

回覆 eugenalau 的帖子

我囝囝上年喺milk 返playgroup, 一星期兩堂,平均每堂兩佰幾元。全英文的

回覆 babyjfsy 的帖子

i ready 時間係 13:15-15:15, 星期一至五。每月3800

回覆:chuenying11 的帖子

有沒有上午的?

原帖由 puichingforsure 於 15-07-30 發表
細B(九月)入到機會大嗎?聽過有媽媽極力分享讀北角民生+SDM ballet就升小所向無敵,唔太明,有沒有媽咪可以 ...
所向無敵?SDM 囗碑極差,你上bk爬下文就知,加上我自己親身經驗,一間無愛心的商業機構,所以我唔相信

北角民生口碑都ok,但名氣我個人認為同st cat, LH, KM, kv 仲有段距離

引用:Quote:原帖由+puichingforsure+於+15-07-30

原帖由 Mrs.TamC9 於 15-08-11 發表
所向無敵?SDM 囗碑極差,你上bk爬下文就知,加上我自己親身經驗,一間無愛心的商業機構,所以我唔相信:qui ...
Ballet 界我覺得王仁曼名氣好過SDM

回覆:babyjfsy 的帖子

it is 2 hour per day and 5 days per week, samilar to PN and cost 3800 per mth.

回覆 babyjfsy 的帖子

未知今年會唔會再開班。

北角民生係唔係即係渣華道街市對面果間樓上鋪?佢同SDM有咩關系?

引用:Quote:原帖由+Mrs.TamC9+於+15-08-11+發表

原帖由 Mrs.TamC9 於 15-08-11 發表
Ballet 界我覺得王仁曼名氣好過SDM
SC + 王仁曼升小就真係無敵喇 我見好多SC學生都報王仁曼

‹ 上一主題|下一主題