用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 你地對家長:總知唔係BAND1我都唔考慮,BAND2..BAND3 ...
樓主: kenchow9393
go

你地對家長:總知唔係BAND1我都唔考慮,BAND2..BAND3

回覆:你地對家長:總知唔係BAND1我都唔考慮,BAND2..BAND3

有幾個B1生家長知道我仔派B2學校後,個款即時咀臉永世難忘只有B2家長大家互相鼓勵扶持!

回覆:kenchow9393 的帖子

講呢d唔怕比人打?大把人在B2/B3學校讀啦,如果我親耳聽到,我一定打鑊金佢。

hkpapa852 發表於 15-7-28 09:43
其實現實係有唔少呢D家長, 就算作者唔攞出嚟講, 大家都可能都已經見識過.

如果作者只係想大家笑下開心下,  ...
我很認同你的講法,只覺那個老師非常嘩眾取寵,只想攞人注意,我完全感受唔到佢有心教好班學生。

回覆:你地對家長:總知唔係BAND1我都唔考慮,BAND2..BAND3

唔係b1唔會考慮?你揀人,人揀你都要你有本事先得架!其實我唔係太信有呢d家長會公開談論話人地b2就係垃圾筒,b3就係堆田區囉!

Anyway  b1又好b2/3又好,大家目標都係入大學啫,只要入倒大學理得佢 b幾丫!所以出言批評人地係垃圾嘅其實自己咪又係目光短視/低B.

瑩瑩老豆 發表於 15-7-28 20:18
把口係人地的, 冇計
見到呢D人, 有時真係會激到心臟病發。

B3又好校風真係無乜。

我信無心插柳柳成蔭。這些家長只會死谷d細路根本唔比小朋友空間發揮。即使小學係b1生上到中學個小朋友已經谷壞左加上反叛期。家庭問題就係咁樣發生。家長的責任是要比最適合的東西給仔女而不是盲目地給最好的。虛不受補手尾重長

plastic    發表於 15-7-29 13:29