用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局香港道教聯合會圓玄小學 圓玄今年升中詳情及網頁情況
go

圓玄今年升中詳情及網頁情況 [複製鏈接]

請問有冇家長知道今年圓玄升中詳細情況,派得好唔好?我7月7放榜後試過去佢網頁睇但學校冇好似對上4屆咁放上網,呢幾日直情佢地網頁都去唔到,請問知唔知點情況?
謝謝!
   0    0    0    0

另外,如有家長有將圓玄由2011年呢4年開始派位學校製作的升中圖表留底,可否pm我,我想詳細參考下,謝謝。

only find that for 12-13, hope it can be helpful

http://home.yyps.edu.hk/it-school/php/webcms/files/upload/tinymce///20122013_p6130909_1378880709.pdf

回覆 longlongpochuma 的帖子

唔該哂你!

唔知會唔會有其他家長有圓玄11年, 12年, 及14年的派位圗表留底可分享?

另外, 圓玄的學校網頁雖然已重開, 但好似仍然未上載15年(今年)的派位情況.

如果有上述資料可令家長更掌握圓玄學生banding及派位trend.

Thx!

回覆:圓玄今年升中詳情及網頁情況

15年升中資料有啦

回覆 QQBBLO 的帖子

Thx for ur info!終於都睇到今年資料,我粗略計過,不但有同學入到區外全港名校如聖保羅男女、女拔、喇沙、德望、華仁等,整體band 1都有約50人(超過4成),好似比之前版友提供13年升中派位更好,另英中入學率9成。
雖然有同學入區內band 3, 但只係7/7派位日資料,可能有派得唔理想同學有機會叩門由區內band 3變band 2,以無聯繫中學同非傳統催谷成績小學計好似真係唔錯,令我更大決心。

引用:回覆+QQBBLO+的帖子 Thx+for+ur+info!終於

原帖由 1985lady 於 15-08-23 發表

Thx for ur info!終於都睇到今年資料,我粗略計過,不但有同學入到區外全港名校如聖保 ...
我在圓玄的網頁找不到呢,可否告訴我upload在哪兒的呢?謝謝

回覆:mothercare8888 的帖子

圓玄的校綱只找到近一年。

回覆:QQBBLO 的帖子

都想要一份。唔知可唔可以?

引用:回覆+QQBBLO+的帖子 Thx+for+ur+info!終於

原帖由 1985lady 於 15-08-23 發表

Thx for ur info!終於都睇到今年資料,我粗略計過,不但有同學入到區外全港名校如聖保 ...
我未能在圓玄小學的網頁內找到近一年的升中資料,請問可否告知應在哪兒找呢?

‹ 上一主題|下一主題