用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 姓名 tape
樓主: anilee
go

姓名 tape

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-07-27+發表我

原帖由 hjma 於 15-07-27 發表
有老公做…幸福的女人我吾放心我老公手勢,唯有自己做
我真係好hea, 我冇唔放心男人d手勢架 我覺得有人做左就得,唔理美唔美觀喇,阿仔都係求其嘅人黎

hjma 發表於 15-7-27 12:21
洗衣袋係咪裝衣物放埋入洗衣機嘅網袋?學校要帶定係自己帶?我仔校要boarders全部買個laundry bag,上網睇 ...

laundry bag == 即係好大的一個洗衣袋, 如果你要仔細分類就做唔到。
學生成個放在樓下洗衣收集點, 之後洗衣場的人就會成個洗衣袋放入洗衣機的, 如果見你衣服少, 可能會夾埋另一個學生的, 兩袋放晒入個洗衣機內洗, 之後又成袋去焗乾, 所以出錯的機會就是羅番出黎, 摺衫, 叠埋一起派送之類會有可能調亂左。
所以, 作為懶人家長,自己決定博唔博得過。

由於我囡比較多要求,所以佢又要買個細的用黎放 bar /絲襪去洗,又要分深/淺色的網袋。。。所以咪買下又一個,買下又一個羅。咁我在洗衣袋上縫左名,佢想點就點啦,我都無眼睇。

Sheep006  女仔真烦  發表於 15-7-27 16:03
梁媽媽

回覆 梁媽媽 的帖子

可能自己的衣服不見了,所以随便拿别人的

回覆 hjma 的帖子

同你一樣唔放心老公搞

引用:Quote:hjma+發表於+15-7-27+12:21+洗衣袋係

原帖由 梁媽媽 於 15-07-27 發表
laundry bag == 即係好大的一個洗衣袋, 如果你要仔細分類就做唔到。
學生成個放在樓下洗衣收集點, 之後洗 ...
我睇圖佢有規定款式laundry bag: 深藍色索袋,在校服店有售,估係裝汚糟衣物,應該吾會放入洗衣機…我打算自己帶個洗衣網去,如果學校俾,用嚟裝住D襪洗,希望咁樣吾會咁容易吾見啦

引用:回覆+hjma+的帖子 同你一樣唔放心老公搞

原帖由 Sheep006 於 15-07-27 發表
回覆 hjma 的帖子

同你一樣唔放心老公搞
但係我地咁就辛苦D做多D囉

回覆:姓名 tape

回覆:billylulucoco 的帖子

呀仔的肉酸名牌,男仔乜都話得啦。

呀女要求要靚,上淘寶 design, 1000 件,180 人仔,2000 件,220 人仔。

我全部交比奶媽縫,即印印姐姐。

早三年,教左呀仔,佢帶左一些自己縫,点知佢搵同學縫。

今年教左 lulu, 佢縫左一個叫辛苦。

billylulucoco 發表於 15-7-28 02:50
呀仔的肉酸名牌,男仔乜都話得啦。

呀女要求要靚,上淘寶 design, 1000 件,180 人仔,2000 件,220 人仔 ...
女仔的好靚呀, 邊間訂呀? 可唔可以比條 LINK 我?
梁媽媽

回覆 billylulucoco 的帖子

我個仔都係呢隻,仔對呢啲真係無要求嫁,女仔個名牌真的好靚wor