用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 大家有無用過 oxfordpath 教材?
go

大家有無用過 oxfordpath 教材? [複製鏈接]

想知歲半至倆歲小朋友學習教材要幾錢?

2    0    0    0

回覆:haunani_ye 的帖子

0-2歲係baby sat(布書,公仔,兒歌)
1-6歲才是主菜(40本故事書,習作,拼音,閃卡,點讀筆,cd & DVDs ,平板電腦),去年我是一歲八個月比亞仔開始用這套教材!如果小朋友已經歲半,其實買1-6歲就 ok ! 不過時間方面要有安排,每日要抽30分鐘同小朋友使用教材!好似好簡單,但小朋友返學後時間就唔夠用,又功課又興趣班,都要比時間玩同休息,所以未必可以照足系統去用!

引用:想知歲半至倆歲小朋友學習教材要幾錢? +

原帖由 haunani_ye 於 15-07-10 發表
想知歲半至倆歲小朋友學習教材要幾錢?
1-6果 sat 去年 $42000

回覆:大家有無用過 oxfordpath 教材?

我都想買Oxford 俾個仔用
但九月先出世
依家買0-6會唔會太早就下決定
會唔會到k3已經冇時間睇書
請問有冇爸媽分享下
Thanks

引用:我都想買Oxford+俾個仔用 但九月先出世 依

原帖由 44bb 於 15-07-18 發表
我都想買Oxford 俾個仔用
但九月先出世
依家買0-6會唔會太早就下決定
我大肚嗰陣已經買左Oxford path,當時仲未有baby set,從4個月起就開始講Oxford path 故事書,宜家2歲半,已經識好多生字,自動自覺拎書出來睇。其實每日只需抽30min伴讀便可以。初時,老公對我買咁貴教材都有微言。但如今佢見到囝囝講英文可以有英國口音,又會聽得明英文日常對話,佢就話好彩我當時有買,因宜家貴左好多😱

‹ 上一主題|下一主題