用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗乙部可以填油尖旺?及BANDING間題
樓主: carmenlook
go

深水埗乙部可以填油尖旺?及BANDING間題 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

MariaTsui 發表於 15-7-20 12:43
我只是想知剛剛放榜那一屆,不是明年,因囝囝是再早一屆,那年SSP聖芳濟沒有他區位。
  ...
睇返呢份資料入面有齊本區及他區可選學額

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/KL2.pdf
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我只是想知剛剛放榜那一屆,不是明年,因囝囝是再早一屆,那年SSP聖芳濟沒有他區位。

對,有兩個,詳見第十頁。

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/KL2.pdf

MariaTsui  THANKS  發表於 15-7-20 12:53
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

...
我個仔係今屆o架, 今年聖芳濟只得兩個位for ssp

MariaTsui  THX  發表於 15-7-20 17:24

hinhin.mami 發表於 15-7-20 17:21
我個仔係今屆o架, 今年聖芳濟只得兩個位for ssp
我仔今年p5,都係你仔個間,我心儀個2間都係聖芳濟,長天,個佢唔係考得好前,我想問要考第幾名先入到聖芳濟?今年派位唔至2個學生入到喎!
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

easonkinki 發表於 15-9-25 16:15
我仔今年p5,都係你仔個間,我心儀個2間都係聖芳濟,長天,個佢唔係考得好前,我想問要考第幾名先入到聖芳濟 ...
今年有5個入到聖芳濟, 我估佢地好大機會係自行時已收, 以我所知你預呈分排名考3x內機會大d (當然要睇埋佢面試時o既表現同埋有無其他專長啦), 叫亞仔比心機考好頭兩次呈分試, 加油..加油!!

引用:Quote:easonkinki+發表於+15-9-25+16:15+我

原帖由 hinhin.mami 於 15-09-26 發表
今年有5個入到聖芳濟, 我估佢地好大機會係自行時已收, 以我所知你預呈分排名考3x內機會大d (當然要睇埋佢面 ...
你仔仔好叻!原來要考咁前先入到,我仔考5x佢想入男校,睇黎要問下班主任先得。

easonkinki 發表於 15-9-26 18:06
你仔仔好叻!原來要考咁前先入到,我仔考5x佢想入男校,睇黎要問下班主任先得。

...
叻咩呀,..一上到中一個free/hea 到爆...成個心散晒o甘...依家都無眼睇佢,  

如果亞仔o係其他方面有專長, 聖芳濟亦可一試, 當然你到時問o下班主任聽o下佢地意見啦, 佢地經驗多d嘛...我個仔果陣老師不斷話人數小可以博好d....所以我地o係自行時都無選長天...但其實長天都係一個好好o既選擇, ..我同亞仔都認識好幾個高年級長天o既細路 , 我見佢地個個都好乖有禮貌, 有時又o係佢地mami o既fb見到佢地d細路同老師o既關係好好....相信呢幾個細路應該讀得幾開心...但你個仔怕唔怕做運動?? 因為佢地係要晨跑... 另外你可以去佢地 information day參觀o下睇o下亞仔like唔like.

引用:Quote:easonkinki+發表於+15-9-26+18:06+你

原帖由 hinhin.mami 於 15-09-29 發表
叻咩呀,..一上到中一個free/hea 到爆...成個心散晒o甘...依家都無眼睇佢,  

如果亞仔o係其他方面有專長,  ...
我仔就係怕跑步,肥肥地,但有玩開籃球,佢知長天要跑圈已經話唔想入,仲衰到上星期老師派長天講座的回條,呀仔話唔想入所以無拎好彩上校網睇到,希望帶埋佢去參觀,會令佢改觀

easonkinki 發表於 15-9-29 14:57
我仔就係怕跑步,肥肥地,但有玩開籃球,佢知長天要跑圈已經話唔想入,仲衰到上星期老師派長天講座的回條, ...
以我所知好似唔係日日跑...希望佢去完講座會改觀啦, 畢竟40網男仔選擇真係唔多.

回覆:hinhin.mami 的帖子

佢話想入聖芳濟多d,我叫佢比心機考好個試,但感覺仍然係懶散,希望佢會發奮

‹ 上一主題|下一主題