用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無人派咗乙四或以後呀?
go

有無人派咗乙四或以後呀?   [複製鏈接]

如題

可否分享下?學校老師有無解釋是甚麼原因呀?

thx.thx.
   7    0    0    0

引用:如題可否分享下?學校老師有無解釋是甚麼原

原帖由 YmOra 於 15-07-09 發表
如題

可否分享下?學校老師有無解釋是甚麼原因呀?
你派乙4?

ChapmanMa 發表於 15-7-9 15:16
你派乙4?

不,不要誤會,我是準新丁,出年就輪到我了,固想問多D以應付出年突發的結果呢!thx.thx.

回覆 YmOra 的帖子

我估都無得解ka wor

引用:Quote:ChapmanMa+發表於+15-7-9+15:16+你派

原帖由 YmOra 於 15-07-09 發表
不,不要誤會,我是準新丁,出年就輪到我了,固想問多D以應付出年突發的結果呢!thx.thx.

...
如果填表識落安全網,應該不會,除非計錯 banding

引用:如題可否分享下?學校老師有無解釋是甚麼原

吾知大家點睇我個case. 我仔派乙8志願 (B3 中中)

本身有直屬中學(B1 英中), 老師一路說他成績中至中上 (班名次 14/38), 一月家長日都說他上返中學無問題.
可能太有信心會經抽獎入, 所以自行沒報直屬中學, 出去挑戰更高難度.自行兩間當然沒收.

到統一派位, 直屬中學放甲一乙一, 以為好穩陣. (乙二至五放英中). 放榜日派何文田鄧鏡波, 簡直晴天霹靂.
問老師, 說佢係邊緣人, 可能跌左落B2, 再加上隨機號碼差, 就會出現這個結果.

已即時叩了4-5 間, 包括自己個間, 但兩日已過都無回音. 心情趺落谷底, 我仔sad, 我們更sad, 覺得累左個仔. 6年來的努力好像判了死刑.

又一次証明無抽獎運, 6年前小一派位派乙四, 今次仲衰, 乙8. 點解會咁?????

昨天已寫了求情信給校長, 希望快d 有好消息啦! Pls pray for me please.......

BennkiChu  班名次只係14, 但級名次可以50之后, 應係估錯banding.  發表於 15-7-19 17:29
王家爸爸  一月家長日時只有兩次呈分成績,所以老師話係B1中。如果呈三考得差,變成邊緣人。   發表於 15-7-10 17:15
王家爸爸  呈三考得差?  發表於 15-7-10 17:13

引用:吾知大家點睇我個case.+我仔派乙8志願+(B3+

原帖由 Adrian_mom 於 15-07-09 發表

本身有直屬中學(B1 英中), 老師一路說他成績中至中上 (班 ...
何文田鄧鏡波是band 3中中?不是band 2?

王家爸爸  以前幾好,但近年好似差左少少。  發表於 15-7-10 17:17

本身有直屬中學(B1 英中), 老師一路說他成績中至中上 (班 ...
你老師靠害

鄧鏡波係b2,唔使咁驚,好大機會你仔仔係b2.

回覆:Adrian_mom 的帖子

我仔像妳仔一樣,有直屬中學,自行只選直屬中學,甲一亦只是他,乙一亦是他,派了一間冇揀的直資中學,奇怪嗎?激死

引用:我仔像妳仔一樣,有直屬中學,自行只選直屬

原帖由 pmlai 於 15-07-09 發表
我仔像妳仔一樣,有直屬中學,自行只選直屬中學,甲一亦只是他,乙一亦是他,派了一間冇揀的直資中學,奇怪 ...
“冇揀的直資中學”→→→會這樣的嗎?咁使唔使交學費?

要5700一年

我仔像妳仔一樣,有直屬中學,自行只選直屬中學,甲一亦只是他,乙一亦是他,派了一間冇揀的直資中學,奇怪 ...
我好記得係不選不派架喎!

何文田鄧鏡波NO VERY BAD....DONT WORRY

鄧鏡波我都擺左係乙3
不要太擔心 加油!

小兒band幾?

民小?派鄧已好好,我之前識—個民小成績band 2生派聖三一…

回覆 pmlai 的帖子

其實今年好少派到咁差, 有冇打去教育局問下? 希望你快D搵到學校啦.   
‹ 上一主題|下一主題