用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

IPad 規格要求 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我見小四電子學習有出通告列出IPad 的規格要求,請問小一英文電子學習有沒有規格要求?IPad Mini可唔可以用?

0    0    0    0

回覆 開心小花 的帖子

小一係會由學校借出ipad上課用, 所以自己不需要買
小四要自備ipad, 要求如下:
http://www.scs.edu.hk/notices/1415/2014scs322.pdf

醒目開學勳章

引用:回覆+開心小花+的帖子 小一係會由學校借出

原帖由 ada_fung 於 15-07-09 發表
回覆 開心小花 的帖子

小一係會由學校借出ipad上課用, 所以自己不需要買
多謝你回覆。因為,昨天開家長會,學校有建議家中都有一部平板電腦,方便小朋友在家中可以學習。由於家中有部IPad mini, 但規格跟小四的要求不同。故煩惱緊是否要再添一部IPad.

回覆:開心小花 的帖子

我冇用開i pad 係咪為方便都要置部呢

回覆 開心小花 的帖子

網上英文 Fun and Friends, 其實平時在家可以用pc版既 (大仔平時都係在pc做)如果用ipad, 據當日在家長會的意思, 係可以在ipad安裝一個叫 Puffin Academy既app, 就可以一樣用到Fun and Friends.
呢個係我既理解, 所以認為唔洗買新ipad住. 你可以試在mini行唔行到先.
至於小四課程用ipad, 已經係3年後既事, 到時有改變都有可能.

醒目開學勳章

引用:回覆+開心小花+的帖子 網上英文+Fun+and+F

原帖由 ada_fung 於 15-07-12 發表
回覆 開心小花 的帖子

網上英文 Fun and Friends, 其實平時在家可以用pc版既 (大仔平時都係在pc做)如果用i ...
多謝你的建議。我老公都叫我睇定D先。可以俾Mini小朋友用住先,唔夠用,再買IPad.

回覆:ada_fung 的帖子

想問下,呢到發生咩事?我女用pc做fnf 暑期英語小一銜接課程,用學校提供的登入名稱同密碼登入。做到呢到,但就冇再有 → click入下一版繼續做……

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆:Jo3 的帖子

去到呢到,就冇得繼續落去

回覆 Jo3 的帖子

我未開始做, 要番去試下先

醒目開學勳章

回覆:IPad 規格要求

我又好似無咁的情況。你係麼野情況下出此版面的?

引用:我又好似無咁的情況。你係麼野情況下出此版

原帖由 開心小花 於 15-07-14 發表
我又好似無咁的情況。你係麼野情況下出此版面的?
做到第5,做完呢版,就出現咁嘅情況,沒有再出現箭嘴可以click去下一頁繼續做。初頭以為完成咗,但顯示分數個畫面就顯示incomplete

醒目開學勳章

哦!我都試過一次。我個囡做Topic 2時,confirm已經做曬,點知出返去都話未完成,而Attempt是show"0". 我仲以為係Chrome有問題。開咗個Firefox ,叫阿囡再做一次。

回覆:開心小花 的帖子

我去到no.5 animal abc , 只完成listening time部分,就冇得click落去繼續做

醒目開學勳章

你是用IE,Chrome, 還是Firefox的?

引用:你是用IE,Chrome,+還是Firefox的? +

你是用IE,Chrome, 還是Firefox的?
IE

醒目開學勳章

試下Chrome 或Firefox. 家長會時,fun & Friends的講者建議在PC上用Chrome或Firefox較穩定。

引用:試下Chrome+或Firefox.+家長會時,fun+&+Fr

試下Chrome 或Firefox. 家長會時,fun & Friends的講者建議在PC上用Chrome或Firefox較穩定。

...
唔關瀏覽器事,原來係要play完左邊個animation,才出現個→button

醒目開學勳章

原來係咁。

唔知大家小朋友做完FNF Summer Pre-P1網上練習未?我哋又遇到個問題。我囡在做完No. 11,然後關閉該window,但Status還是顯示Incomplete,已經嘗試多次都出現這種情況,有冇人知係咩原因? 由於每次又要從頭做起,搞到阿囡依家唔想再試做呢份練習了……

醒目開學勳章

引用:唔知大家小朋友做完FNF+Summer+Pre-P1網上

原帖由 Jo3 於 15-07-28 發表
唔知大家小朋友做完FNF Summer Pre-P1網上練習未?我哋又遇到個問題。我囡在做完No. 11,然後關閉該window ...

我小朋友做完No.11又無咁的問題。
另外,我小朋友都試過做做下, 唔覺意'x'了個Topic, 佢下次開返可以去返剛做到個題的題目, 不用由頭開始做Woo...

‹ 上一主題|下一主題