用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 分享荃灣區派位
樓主: Lovelymame
go

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 08:18
回覆 pcy307 的帖子

如果b1b生, 自行選王少清, 乙部再將佢放第二, 機會大嗎? 請指教
自行好大機會收左,好少b1b生自行選王少清

醒目開學勳章 王國長老

如果b1b生, 自行選王少清, 乙部再將佢放第二, 機會大嗎? 請指教
好大機會收.

我囡自行兩間都無揀王少清, 大抽獎時焗放乙二都驚會入左架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:妹妹頭+發表於+15-7-15+08:18+回覆+p

原帖由 miriam 於 15-07-15 發表
好大機會收.

我囡自行兩間都無揀王少清, 大抽獎時焗放乙二都驚會入左架.
王少清放乙二係保險線,入在先再叩門!

醒目開學勳章 王國長老

Haileyng 發表於 15-7-15 12:08
王少清放乙二係保險線,入在先再叩門!
我同班主任講到明係保險線, 如入必定叩門.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 peggy 的帖子

我自行會放1間學校有推薦位既B1A中學, 另1間會放王少清/何傳

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 13:03

我自行會放1間學校有推薦位既B1A中學, 另1間會放王少清/何傳 ...

祟德都幾多人爭喎!

咁祟德係B1B?

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 13:47

咁祟德係B1B?
SORRY, 記錯了, 是B1A

間間好既學校都有好多人爭, 希望有"推薦"果10%分, 會好少少囉, 而且, 我係住洪水橋, 依間係非常近我屋企, 可以慳左搭車既時間

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 13:53

間間好既學校都有好多人爭, 希望有"推薦"果10%分, 會好少少囉, 而且, 我係住洪水橋, 依 ...
是不錯的學校, 有學校的推薦加埋面試表現好, 收的機會好大

我個女就係面試一定唔夠人好, 所以我另一間至諗住"王", 可以唔駛面試

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 14:12

我個女就係面試一定唔夠人好, 所以我另一間至諗住"王", 可以唔駛面試 ...
報2-3間直資學校, 等佢有多D面試經驗, 到去IN 津校時表現會好好多

有邊幾間直資我可以試呀?

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 15-7-15 14:22

有邊幾間直資我可以試呀?

德望、協恩、港同大學會、SPCS、顏寶玲

睇2次呈分試再決定都未遲

Thanks.  我會報幾間比佢試下面試, 學校好似都會教佢地面試技巧喎, 有冇用?

妹妹頭 發表於 15-7-15 14:12

我個女就係面試一定唔夠人好, 所以我另一間至諗住"王", 可以唔駛面試 ...
你個case同我有d 似
我女小五時一路都前十
我都有幻想個女會有機入荃官
到呈1,全級第4
   呈2 大跌到3x.咩幻想都無曬
   呈3.第9

除佐:呈2.英文有一個b.所有都係a.

填表:自行:1可風
                      2何傳
           甲:1.何傳  2..可風
           乙:2.何傳.2.王x清

回覆 Hugo0804 的帖子

最後派到邊間呀?

妹妹頭 發表於 15-7-15 15:18

最後派到邊間呀?
何傳

假如到我個女呈分時, 成績有依家咁穩定, 我大致上都會同你一樣填法:

自行 : 1. 學校推薦b1a
          2. 何傳/王少(到時睇下佢面試情況, 同埋成績)

甲 : 1. 何傳
       2. 王少

乙 : 1. 何傳
       2. 王少

當然大前題係睇下佢成績會唔會坐"過山車"喇