用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 分享荃灣區派位
樓主: Lovelymame
go

分享荃灣區派位   [複製鏈接]

回覆 妹妹頭 的帖子

係囉! 呢個CASE好特別, 好想知多D詳情! 點解會咁慘? 定係佢唔只填本區英中, 而係全部填盡跨區跟手填左BAND3係底架?????

引用:Quote:gracelam+發表於+15-7-10+10:35+想請

原帖由 miriam 於 15-07-10 發表
以我所知無跌, 只怕係邊緣人, 不過沙田區 B1 位夠, 唔少 B2 生入左 B1 位.
沙田有咩B2好中學?

引用:回覆+妹妹頭+的帖子 係囉!+呢個CASE好特別

原帖由 senkawa 於 15-07-10 發表
回覆 妹妹頭 的帖子

係囉! 呢個CASE好特別, 好想知多D詳情! 點解會咁慘? 定係佢唔只填本區英中, 而係全部 ...
最大可能係估錯band, 唔係考全级2x,可能更後!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+subb+的帖子 就算填晒頭3位都係band+

原帖由 妹妹頭 於 15-07-10 發表
回覆 subb 的帖子

就算填晒頭3位都係band 1英中, 只要第4位填番間band 2(廖, 李)補底, 理應都會派廖,李,  ...
有可能填左間跨區落去喎,跨區得兩個位,中唔到跌得更後。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+妹妹頭+的帖子 係囉!+呢個CASE好特別

原帖由 senkawa 於 15-07-10 發表
回覆 妹妹頭 的帖子

係囉! 呢個CASE好特別, 好想知多D詳情! 點解會咁慘? 定係佢唔只填本區英中, 而係全部 ...
極大可能頭四位荃灣英中跟住跨區英中

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-7-10+12:31+我囡同

原帖由 peggy 於 15-07-10 發表
沙田小部分可以叩門,知沙吕、曾記、沙培、沙蘇、沙崇不接受叩門
有諗過派得唔好叩聖心,聽完用家意見即刻唔使諗。

senkawa 發表於 15-7-10 14:21
回覆 妹妹頭 的帖子

以我所知果位同學
case係:甲a:跨區band1
                  b:本區band1

乙1:本區band1
                   2:本區band1
                   3:本區band1
                   4:band2a
                  5:band2a
                  6:0
                  7:0
                  8:0
                  9:0

搞珠號碼偏後,所以直落band3
好彩叩到band1

妹妹頭 發表於 15-7-10 14:12
回覆 subb 的帖子

就算填晒頭3位都係band 1英中, 只要第4位填番間band 2(廖, 李)補底, 理應都會派廖,李,  ...
派彩唔係順次序落架
band2a好多人爭

000 即是無填??!!!  我估本區應該是填3大英中 !!!

以我所知派位是先派b1生, b1生派完哂先輪到b2生, b2生派完,先輪B3
所以照道埋是b1學位派完,這b1生都應該先派b2位給他 !

所以咪好多???????????

妹妹頭  我都好多????唔明  發表於 15-7-10 15:20

若果6789係0代表唔填, 咁我好佩服呢個家長的自信,
但老師負責守尾門, 無理由卑佢過, 如果係咁呢個老師係嚴重失職,

但老師又好少會咁,
所以我估計係呢位同學係估錯BAND, 佢應該只係BAND2

回覆 hung2689 的帖子

請問伍小今年派左幾多個入Band 1呀?
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

chesswin 發表於 15-7-10 15:21
若果6789係0代表唔填, 咁我好佩服呢個家長的自信,
但老師負責守尾門, 無理由卑佢過, 如果係咁呢個老師係嚴 ...
老師係每個同學都會睇
仲要每個家長都單獨電話再傾
我覺得伍小d老師好負責任
但最終決擇都係家長
可能某d家長真係太進取

loverlymama 發表於 15-7-10 17:06
回覆 hung2689 的帖子

請問伍小今年派左幾多個入Band 1呀?
詳情仲未知

subb 發表於 15-7-10 15:09
000 即是無填??!!!  我估本區應該是填3大英中 !!!
荃灣only 4 間英中

subb 發表於 15-7-10 15:14
以我所知派位是先派b1生, b1生派完哂先輪到b2生, b2生派完,先輪B3
所以照道埋是b1學位派完,這b1生都應 ...
伍小1-60都係band1
其實自己知自己事,if 2x-60真係唔好太博
每年約4個入荃官
約10個入何傳
約8個入可風
約10個入王少清

但搞珠真係好講運氣

小兒新學年小六, 請問可以提供荃灣中學14-15年派位名額嗎??

過住伍小是

13-14    B1官津(英中) : 50人   (38%)
             B1直資          :  5

12-13    B1官津(英中) : 44人  (32%)
             B1直資          :  2

11-12    B1官津(英中) : 45人   (39%)
             B1直資          :  4

所以2X都其實隱陣, 唔明, 點解是派了B3 !!!!!!

jcctiu  家長會填錯NO., 教育局也會有機會出錯.  發表於 15-9-11 19:09

引用:小兒新學年小六,+請問可以提供荃灣中學14-1

原帖由 peggytys 於 15-07-10 發表
小兒新學年小六, 請問可以提供荃灣中學14-15年派位名額嗎??
即學位數量?我比你吖,有一本!

今年有冇人乙3入到王少清?
‹ 上一主題|下一主題