用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 分享荃灣區派位
樓主: Lovelymame
go

分享荃灣區派位   [複製鏈接]

引用:Quote:looking+發表於+15-7-9+00:31+我都係

原帖由 miriam 於 15-07-09 發表
你當我囡學校老師保守, 已經多次提醒 B1 學生唔好搏到盡, 頭幾位都擺晒 B1, 事關荃灣唔夠 B1 位, 咁搏隨時 ...
你囡學校負責任,佢間學校的老師都無同佢地討論過。

醒目開學勳章 王國長老

looking 發表於 15-7-9 00:40
你囡學校負責任,佢間學校的老師都無同佢地討論過。
我填個份 draft 都改過幾次, 班主任都知我 5 之後既已經係亂填, 佢都要我落止蝕位, 真係頭 1 & 2 碌唔入, 起碼有 3 & 4 頂住.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:looking+發表於+15-7-9+00:40+你囡學

我填個份 draft 都改過幾次, 班主任都知我 5 之後既已經係亂填, 佢都要我落止蝕位, 真係頭 1 & 2 碌唔入,  ...
呢d米係好老師

回覆:分享荃灣區派位

今年Band 2生有多位同事入廖丶李丶聖方濟,所以只要band 1生放這三間在band 3前必入。還有band 1生不需第10填band 3

係同學😄

引用:Quote:looking+發表於+15-7-9+00:31+我都係

你當我囡學校老師保守, 已經多次提醒 B1 學生唔好搏到盡, 頭幾位都擺晒 B1, 事關荃灣唔夠 B1 位, 咁搏隨時 ...
其實今年 band 1  係夠位派,因為多人報直資,轉區,及我校自行也入得不錯!來年就應該不夠,我們這班沙士B算 lucky...

明年都ok,出生率仍低!

引用:明年都ok,出生率仍低! +

原帖由 Haileyng 於 15-07-09 發表
明年都ok,出生率仍低!
我住葵涌區,囝囝讀九龍區私小P5,成績屬band 2 中尾,他很文静,操行良好!我反而喜歡荃灣區幾間band 2校,但只可在自行階段申請,見幾間都大把荃灣band 1, 2頭申請,應自行階段都不易!

黃巴士  會否考慮BAND2聖方濟男校, 可避開男女校的競爭.  發表於 15-7-10 08:19

引用:Quote:原帖由+Haileyng+於+15-07-09+發表明

原帖由 NurseSally 於 15-07-10 發表
我住葵涌區,囝囝讀九龍區私小P5,成績屬band 2 中尾,他很文静,操行良好!我反而喜歡荃灣區幾間band 2校, ...
今年band1唔会選band 2校,除非边緣人会自行1 band 1c, 自行2 band 2a

引用:Quote:原帖由+Haileyng+於+15-07-09+發表明

我住葵涌區,囝囝讀九龍區私小P5,成績屬band 2 中尾,他很文静,操行良好!我反而喜歡荃灣區幾間band 2校, ...
就係補習阿Sir 推介我呢間!請問對此校有何意見!

引用:Quote:原帖由+NurseSally+於+15-07-10+發表

原帖由 Haileyng 於 15-07-10 發表
今年band1唔会選band 2校,除非边緣人会自行1 band 1c, 自行2 band 2a
請問TW SFX, 梁省德,廖校,李城壁各校意見?係咪梁同廖好多band 2生揀?

醒目開學勳章 王國長老

sarali 發表於 15-7-9 08:57
其實今年 band 1  係夠位派,因為多人報直資,轉區,及我校自行也入得不錯!來年就應該不夠,我們這班沙士B ...
今年好彩係荃官抽左好多聯係位出黎畀大抽獎用, 唔係仲慘.

轉區既同學得幾位, 佢地轉既應該係沙田區.

出年荃灣睇下借到幾多位, 仲要睇返係咩 banding 既位, 好似今年咁就大鑊.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

引用:Quote:原帖由+Haileyng+於+15-07-10+發表今

請問TW SFX, 梁省德,廖校,李城壁各校意見?係咪梁同廖好多band 2生揀?

...
好多乙一係廖,李,sfx,乙二梁,乙三姚。我見一係中乙一,一係中乙三姚,乙二梁未必入到

引用:Quote:原帖由+NurseSally+於+15-07-10+發表

好多乙一係廖,李,sfx,乙二梁,乙三姚。我見一係中乙一,一係中乙三姚,乙二梁未必入到

...
廖、李各有擁躉,我校建議李,但我覺得廖好d

引用:Quote:原帖由+Haileyng+於+15-07-10+發表好

廖、李各有擁躉,我校建議李,但我覺得廖好d
有幾次在綠楊食lunch,見到廖中學生放飯,個個都斯斯文文,我對廖中印象幾好。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:Quote:sarali+發表於+15-7-9+08:57+其實今

原帖由 miriam 於 15-07-10 發表
今年好彩係荃官抽左好多聯係位出黎畀大抽獎用, 唔係仲慘.

轉區既同學得幾位, 佢地轉既應該係沙田區.
想請教下,如果62網band 1生,自行轉沙田區會否跌banding??

looking 發表於 15-7-8 23:30
老師話比佢聽係b1,佢首三間都揀b1,

邊間小學 ??!!! b1生派了去b3 ??!!!! 派了邊間 ????

elinglam03 發表於 15-7-8 19:26
Band 2 第一志願 荃灣聖芳濟
請問聖芳濟是 BAND 2 頭中尾, 校風如何???

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 15-7-10 10:35
想請教下,如果62網band 1生,自行轉沙田區會否跌banding??
以我所知無跌, 只怕係邊緣人, 不過沙田區 B1 位夠, 唔少 B2 生入左 B1 位.

引用:Quote:gracelam+發表於+15-7-10+10:35+想請

原帖由 miriam 於 15-07-10 發表
以我所知無跌, 只怕係邊緣人, 不過沙田區 B1 位夠, 唔少 B2 生入左 B1 位.
Thanks!! 咁我放心啲,希望阿囡呈二keep住!

‹ 上一主題|下一主題