用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘官立小學 2015升中派位。
樓主: cheungtif
go

2015升中派位。 [複製鏈接]

回覆:2015升中派位。

我朋友女兒考32派到銀禧, 另外一個考25入到黃芴南

引用:+本帖最後由+IanIan+於+15-7-21+13:29+編輯

原帖由 IanIan 於 15-07-21 發表
我兩個朋友都是畢業生,資料由佢地group放出

回覆:FRUTIPS 的帖子

嘩,恭喜晒,新校長在學生頒獎禮上也簡報左畢業生派到什麼學校,比列上大部份是band 1學校也有band2.但全部只有校內生知及贴報告板。   另外如果照學校網頁的班相,小六應該是101位同學(如有錯誤請告知).

tiffany

cheungtif 發表於 15-7-23 15:00
嘩,恭喜晒,新校長在學生頒獎禮上也簡報左畢業生派到什麼學校,比列上大部份是band 1學校也有band2.但全部 ...
照相片數係有101人, 但上年小五人數(係相數人頭)都係得97個 (比校務報告多咗1個), 點解小六會變咗101? 唔通仲有人插班?

但點都好, 唔夠105人喎!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

學校咁冇透明度, 又唔放上網, 公報派位又唔寫人數, 相比好多津小, 人地好多間都有哂資料放哂上網比家長參考, 其實讀緊既家長都可同學校反映一下, 都係比個數據大眾參考下啫..唔駛攪到而家都唔知邊個真邊個假, 靠收風~講都幾好幾差都得架啦..冇人知~

回覆:2015升中派位。

請問升英中%及升band one %多少?

回覆 FRUTIPS 的帖子

其實以九龍城區係全港嘅水準,應該係咁啦。但番一回到自己KLN 3,就唔知去左邊
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

回覆 Mamalababy 的帖子

早6-7年前真係唔錯架
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

回覆:sai1031 的帖子

不是太明白,表面看中學派位真係唔錯,但又有comment 認為學校程度和派位麻麻地?
另外,宜家換了新校長會否進取一點?

引用:不是太明白,表面看中學派位真係唔錯,但又

原帖由 frozen124 於 16-06-29 發表
不是太明白,表面看中學派位真係唔錯,但又有comment 認為學校程度和派位麻麻地?
另外,宜家換了新校長會 ...
派位唔算差, 多數派旅港開平, 黃芴南, 伊官……
程度唔淺,新校長算幾谷

www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

回覆樓主:

請問用那本英文書?
‹ 上一主題|下一主題