用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問沙田有邊間1a1b可接受本區叩門
樓主: fionakong2008
go

請問沙田有邊間1a1b可接受本區叩門 [複製鏈接]

引用:報纸話CWC有叩門。 +

原帖由 fatman69 於 15-07-08 發表
報纸話CWC有叩門。
謝謝,另一位朋友已去,但有啲洩氣,佢唔好氣餒

引用:樓主,+你朋友仔仔有無好消息AR+?

原帖由 qkhui 於 15-07-08 發表
樓主, 你朋友仔仔有無好消息AR ?
未有,去叩埋大埔兩間1a,真心真心希望佢得啦

fatman69 發表於 15-7-7 22:20
我認為是1b中。
咁呂中呢?1A?

fionakong2008 發表於 15-7-8 15:18
未有,去叩埋大埔兩間1a,真心真心希望佢得啦
知唔知叩大埔邊間?

其實我估都比較難, 讀佐一年林漢光先, F.2先再試

引用:Quote:fatman69+發表於+15-7-7+22:20+我認

原帖由 kin818kin 於 15-07-08 發表
咁呂中呢?1A?
呂中當然1a

fionakong2008 發表於 15-7-8 15:16
謝謝,另一位朋友已去,但有啲洩氣,佢唔好氣餒

How is your friend to order the school, why the come out is so bad if the student is 1A.  What is CWC in Chinese?

引用:剛知道朋友仔1a成績,但派咗第九林漢江,想

原帖由 fionakong2008 於 15-07-07 發表
剛知道朋友仔1a成績,但派咗第九林漢江,想試吓叩區內,已問曾,呂,崇唔收,跨區叩九龍城可以嗎?

...
沙田男仔得12間band1英中揀,相信你朋友的隨機編號很差,慶幸在沙田區抽獎,仍能在第9志願入到林漢光,後面3個志願應該係聖心、鄭榮之同郭得勝吧。有冇試叩伊中?很多時見開咗學,仍有人話被伊中收咗。

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+15-07-07+

原帖由 khmama 於 15-07-09 發表
沙田男仔得12間band1英中揀,相信你朋友的隨機編號很差,慶幸在沙田區抽獎,仍能在第9志願入到林漢光,後面 ...
謝謝khmama也出黎幫手,感謝至極,我會同佢講吓,但起初可能媽媽唔太接受跨區,本區又唔收,當日中午我提議咗啲他區名,他們下午才叩大埔

沙田band 1 學生唔夠,又有d學校好高調。以培英計,佢DSE成績唔係真係甘標青,但呢兩年真係紅得快。崇真新校舍無得講。呂記有沙田名小做back up, 曾記地區龍頭無得講。至於band 1 a/b/c,  正如我其他post 提過,真係大家各自表術。就我所知,DSE **,呂中,曾記,3 年來都係穩定地較高。其他的,3 年間有升有跌,睇自己喜歡邊間學校嘅style. 睇埋今年DSE,如果沙官出個hku med,  隨時即刻升呢 ^_^

CWC我估係鄭榮之

回覆:WHJ 的帖子

Im not sure abt that⋯⋯but im disappointed,cwc=鄭榮之

引用:Im+not+sure+abt+that⋯⋯but+im+disappoin

原帖由 fionakong2008 於 15-07-09 發表
Im not sure abt that⋯⋯but im disappointed,cwc=鄭榮之
鄭榮之唔見得好過林漢光。

sue_ki    發表於 15-7-10 10:04

引用:Quote:原帖由+fionakong2008+於+15-07-09+

原帖由 khmama 於 15-07-09 發表
鄭榮之唔見得好過林漢光。
哦唔係,係另一位朋友仔,佢派咗唔係咁啱佢心水,所以叩cwc,唔係今post嘅1a仔

khmama ,
林裘謀同蘇浙,邊間叻d?

引用:khmama+,林裘謀同蘇浙,邊間叻d?

原帖由 msllau 於 15-07-09 發表
khmama ,
林裘謀同蘇浙,邊間叻d?
林裘謀應該略為優勝,但差距不太大。以3322比率計,林係83.5%,蘇係84.4%. 以level 4+ 計,林係60.8%,蘇係55.2%. 以入U率計,林嘅Jupas offer (8大+公大,包括degree同sub-degree) 係88.1% ,未計海外及其他自資degree同sub-degree. 蘇嘅degree offer (包括本地8大,自資及海外)係 56.9% ,計埋sub-degree (包括8大及自資)係 93.4%. 比較兩者嘅水份,林裘謀如果計埋自資degree,sub-degree同海外offer,我估應該會好蘇浙些少。不過蘇浙已算唔錯。

Thanks to khmama

喺我仔學校嘅分析,林絕對好過蘇。

嘩...唔睇真係唔知...原來林係勁過蘇添....

babytai 發表於 15-7-10 13:14
嘩...唔睇真係唔知...原來林係勁過蘇添....
其實一直都係!
‹ 上一主題|下一主題