用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2015年度小六升中一派位情況
樓主: ctlmama
go

2015年度小六升中一派位情況

引用:係,冇花冇假.

原帖由 carmelhill 於 15-07-08 發表
係,冇花冇假.
足證學校有人情味

引用:其實小學呢班老師真係好努力,教得好好。就

原帖由 klesin 於 15-07-08 發表
其實小學呢班老師真係好努力,教得好好。就是因為大家都不太著意分數,這會令學習和教學的空間大好多。就算 ...
喜歡此校不強調個人成敗 老師唔會大细超 讓學多點空間成長 學生彼此亦容易建立友誼

BabyKD    發表於 15-7-9 10:31

以友宜計就做得好好…因無精英班關係!除五六年級同一班外每年都不會同一班同學!可以全級都認識曬!

無精英班對學生來說已經小好多壓力。

引用:+本帖最後由+klesin+於+15-7-10+10:28+編輯

原帖由 klesin 於 15-07-10 發表

無精英班對學生來說已經小好多壓力。 ...
係呀!呢6年讀得好開心亦輕鬆,雖然成績平平(成日以為自己好差,無A)又無其他同學比較!但原來比起出面已經算唔錯!我女好朋友冇A,膽粗粗自行試MSS,入咗好意外,又有同學仔入英華,原以為入隔離,因為跟本冇諗過!所以原來我地真的不太差啊!

回覆 princessally 的帖子

雖然校內成績平平,但上年TSA成績,Band1 & 2 學生超過80%。相當不錯。

想請教下,若校內成績3A1B,average A, bps or ywgs有冇機會? Thanks

引用:回覆+princessally+的帖子 想請教下,若校

原帖由 cmchang0927 於 15-07-10 發表

想請教下,若校內成績3A1B,average A, bps or ywgs有冇機會? Thanks ...
梗係有啦!

引用:回覆+princessally+的帖子 想請教下,若校

想請教下,若校內成績3A1B,average A, bps or ywgs有冇機會? Thanks ...
咁嘅成績加埋特異功能,神級私校和直資都有機啦!

Thanks仲有兩次試。。要不失手才ok

引用:回覆+princessally+的帖子 Thanks仲有兩次

Thanks仲有兩次試。。要不失手才ok
你女女好叻呀!其實只要過多一次關就可以了!因自行和考直資/私校只需睇頭2次呈分,所以你女女好大機會,加油呀!

回覆 cmchang0927 的帖子

操行分都緊要,但老師通常都會鬆手D。;)

chantm1812  鬆手比個 "D"  發表於 15-7-11 22:02

回覆:carmelhill 的帖子

60-70 入得番,都會讀得好辛苦。學校除左中文中史,其他全英,由其通識,唔易讀。如果包底,比我會選擇其他 band2。

回覆:chanmaymay 的帖子

主科喺總平圴分唔合格?