用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 今年小6派成點呀?
樓主: edith208
go

今年小6派成點呀? [複製鏈接]

傻妹 發表於 16-3-5 09:55
回覆 TwinWong 的帖子

嘩!好快可以享福喇.仲以為你細女都係小學添.
你大女都快架, 已經顧少一个先, 加油

回覆 TwinWong 的帖子

回覆:今年小6派成點呀?

請問KT & KC HF 那間功課會較多?可否分享一下是否FTM才適合讀HF?

引用:請問KT+&+KC+HF+那間功課會較多?可否分享

原帖由 tuelovefei 於 16-04-12 發表
請問KT & KC HF 那間功課會較多?可否分享一下是否FTM才適合讀HF?
中英數每日都有,種類例如抄寫中英詞語、中文作句、中英數作業、中英數工作紙、數書練習、數補充紙、中英數補充,常、普作業按課做,另所有功課必須做改正。小一、小二有硬筆字字貼。小三或以上,作文要騰文,毛筆字。平日初小六、七樣,高小八、九樣,連改正。

回覆:edith208 的帖子

多謝回覆,想問KT 同 KC比較,那間會較讀得開心? 正常每天要幾多時間去處理功課?
我可能會問得較抽象,但有心幫女女計劃入聖家,因為居住較近!

TwinWong  請去KT平台, 都有JM分享  發表於 16-5-11 08:59

引用:多謝回覆,想問KT+同+KC比較,那間會較讀得

多謝回覆,想問KT 同 KC比較,那間會較讀得開心? 正常每天要幾多時間去處理功課?
我可能會問得較抽象,但 ...
呢度係九龍城聖家,我的女兒只可以讀一間學校,我只能提供九龍城聖家的情况,恕我不能比較兩間聖家的異同。希望有家長有兩個女分別讀兩間聖家,解答你的問題。

引用:請問KT+&+KC+HF+那間功課會較多?可否分享

我係working mum,3個小朋友,冇工人,3個都有課外活動,冇補習。學業成績阿大的中上、阿二中游,阿三k2。阿大、阿二自己做功課、温習,但間中要催。

其實只要小朋友自覺,做功課不太拖泥帶水,少改正,家長都不用太擔心功課量。

只計3次考試(11月、3月、6月),沒有平時分,平時默書、評估不計分,我同阿女都鐘意。

回覆:edith208 的帖子

謝謝回覆

‹ 上一主題|下一主題