用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 [中一派位2015]你的小朋友獲派第幾志願的學校呢? ...
go

[中一派位2015]你的小朋友獲派第幾志願的學校呢?

親子童讀樂 醒目開學勳章 +3金熱血

獲派心儀的中學,是家長及就讀小六子女的一大心願。教育局公布的二○一五年度中學學位分配辦法派位結果數據,78%獲派第一志願。你的小朋友又獲派第幾志願的學校呢?
單選投票, 共有 161 人參與投票

投票已經結束

71.43% (115)
10.56% (17)
5.59% (9)
9.32% (15)
0.62% (1)
2.48% (4)
你所在的用戶組沒有投票權限
教育王國 www.edu-kingdom.com

出色的教育王國父母,出色的新一代

回覆:中央情報員 的帖子

唔會咁少?

升中派位今日放榜,逾九成一學童獲派首三志願,七成八人更獲派首志願。
沙士BB, 今年明年仲ok, 一但加埋跨境雙非便pk

回覆:[中一派位2015]你的小朋友獲派第幾志願的學校呢?

第一

沙士BB競爭最少的了。

醒目開學勳章 王國長老

係咪要加多項係自行選校入呢???

因我囡個間係唔關自行兩間同大抽獎事架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

其實關沙士BB咩事??? 沙士我地都有咗BB啦 ! 唔通好多人唔要咩?
03年3月之後少了人懷孕... 都係04年的事啦 !

直資當第一志願嗎? 應該點投?
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:   衍沂(咩咩)係5月4日出世,only5磅8! 6個月大時是一隻18磅1的臭小豬BB! 11個月出咗十隻牙仔啦!21~2磅左右啦

回覆 maggielee 的帖子

啱,04年應該仲少人,之後多番

同班有2個第四志願,1個第2志願

第一志愿, 同校几个幼稚園同学都派到第一志愿, 聽講今年我地学校派得几好!

引用:唔會咁少? +

原帖由 sin 於 15-07-07 發表
唔會咁少?
因有人會 透過報考直資,自行,派位甲部 升中 都不能 投票

回覆 中央情報員 的帖子

any children go to New Man college?

回覆:maggielee 的帖子

講得好,我哋02年有BB架,唔通認預知03年有沙示咩,關乜沙示BB事。

回覆:[中一派位2015]你的小朋友獲派第幾志願的學校呢?

人少係無關係㗎!個遊戲仲難玩,因為家長既諗法仲難估,個個都走去博一線名校,競爭仲大,到攪珠時就派到亂七八糟。

自行第二志願

第一

1516年度&1617年度應該都易揀易入,之後就要爭崩頭。