用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 2015-16, Marymount放1-1-1的家長,請進!
go

2015-16, Marymount放1-1-1的家長,請進!

今年Marymount放1-1-1的家長, 你們抽唔抽得中?
Marymount 有否給你們小孩子機會叩門呢? 來年為小孩選小一, 如果選了這所學校, 不幸抽不中, 又沒有叩門機會,哪選她是否太冒險? 因為不想到時叩二線,會少了叩門誠意。
(各位唔好意思,真心求答案,請不要回答類似"聴聞"的那種答案)

朋友 1-1-1 中; 另一朋友 1-1-1 不中.
亦有朋友 1-1 -0 不中, 有去叩門, 不過無得面試.

有朋友 1-1 -1 不中, 無得面試

回覆:2015-16, Marymount放1-1-1的家長,請進!

我是011,不中,有面試

回覆:sleepykly 的帖子

我是111,沒有面試,派宝校

I guess it depends on the profile of the girl.

回覆:2015-16, Marymount放1-1-1的家長,請進!

1-1-1 , not success in allocation but was interviewed( sent letter with portfolios)

我是111,不中,面試,不收。Marymount面試一次只見校長,比較主觀。叩了另外5間有3間收,其中兩間在九龍塘(000),1間在灣仔(001)。

引用:我是111,不中,面試,不收。Marymount面試

原帖由 kongeric 於 15-07-06 發表
我是111,不中,面試,不收。Marymount面試一次只見校長,比較主觀。叩了另外5間有3間收,其中兩間在九龍塘 ...
今年?你點知吾收?

醒目開學勳章 王國長老

Marymount每年都好多人唔中,因為就講就近幼稚園,真光聖保祿都係hold住個小學位去抽,唔怕搏到盡。講全港亦有好多人借地址都希望抽Marymount 。111亦夠膽講句好難有機會面試(每年都只邀請好少人去面試)。如果唸住111夠誠意就有唔錯機會,咁就錯了

BBLAX 發表於 15-7-6 23:16
今年?你點知吾收?
收的已經通知了。

引用:Quote:BBLAX+發表於+15-7-6+23:16+今年?你

收的已經通知了。
但學校今天説還未開始通知。

BBLAX 發表於 15-7-7 00:19
但學校今天説還未開始通知。
我前幾天打電話去學校問過說已經通知了啊!

引用:Quote:BBLAX+發表於+15-7-7+00:19+但學校今

原帖由 kongeric 於 15-07-07 發表
通知收生?還是通知interview? 我們上星期五致電校方,他們說在星期六小一註冊後的下星期初會電話通知。
你是那天會面的?

引用:Quote:BBLAX+發表於+15-7-7+00:19+但學校今

原帖由 kongeric 於 15-07-07 發表
你住tko 可以Marymount 1-1-1嗎?

我是111,不中,面試,不收。Marymount面試一次只見校長,比較主觀。叩了另外5間有3間收,其中兩間在九龍塘 ...
你面見時小朋友和你只見校長?小朋友沒有面見老師?

如何瑪利曼和st Paul cat 都可以乙一呢?

醒目開學勳章 王國長老

話時話今年有份面試的有人不是111(自行後無玩統一),學校根本唔志在呢小小誠意分

回覆:Charlotte_mom 的帖子

自行後無參加大抽獎,100,根據學校的P1 special admission 須知係符合資格的
有沒有完全沒有選過的有面見機會?

回覆:kongeric 的帖子

你111Marymount,但又有一間灣仔001?請問乙1點填兩間?