用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園 又一村信義中英文幼稚園
go

又一村信義中英文幼稚園 [複製鏈接]

E⋯吾知有無mns的群組呢?無的話我們可開一個,新學期好似好多野準備,有興趣可大家交流下。

0    0    0    0

引用:E⋯吾知有無mns的群組呢?無的話我們可開一

原帖由 catmint11 於 15-07-05 發表
E⋯吾知有無mns的群組呢?無的話我們可開一個,新學期好似好多野準備,有興趣可大家交流下。

...
hi,小兒今年入此校k1

回覆:fatfathippo 的帖子

可pm 我,我加埋你。

回覆:catmint11 的帖子

可以add埋我嗎

引用:可pm+我,我加埋你。 +

pls add me, my girl is K1 in comming Sept too

樓上的各位家長,開左學2個月左右,唔知你地覺得點呢?小女收到呢間幼稚園 全日班offer,  希望了解多d!  懇請賜覆

引用:樓上的各位家長,開左學2個月左右,唔知你

原帖由 bbtomatobb 於 15-11-18 發表
樓上的各位家長,開左學2個月左右,唔知你地覺得點呢?小女收到呢間幼稚園 全日班offer,  希望了解多d!  懇 ...
呢間學校好似比較少人講,我都想知多啲關於呢間學校嘅資訊

引用:樓上的各位家長,開左學2個月左右,唔知你

原帖由 bbtomatobb 於 15-11-18 發表
樓上的各位家長,開左學2個月左右,唔知你地覺得點呢?小女收到呢間幼稚園 全日班offer,  希望了解多d!  懇 ...
同樣的想法,謝謝!

回覆:ly083 的帖子

So far, ok!老師幾有愛❤,我女好快適應到,亦會常常提住學校老師的名字。但開學初期,學校行政上都有小小混亂的。亦有聽到有部份家長有小小微言。我要求簡單D,小孩愛上學,學到吾少字,老師nice, 有net , 有口音純正的普通話老師,環境都几好,我就覺得OK了。

謝謝您的回覆!另外想問是不是沒星期兩日有net在課室,其他時間就沒有英文堂?

好似係,兩天全日net, 你可以mark低想問的事,一次過打去學校問,佢都幾願意詳細告訴你的。全日既schedule,我個人認為排得幾好,對小朋友而言,吾會太難渡過。

功課吾多,每星期五有功課,而我女又超愛做功課,都系D剪剪貼貼蓋印仔之類。每星期學校會派兩本圖書,要親子閲讀。學校時有親子功課(環保燈籠,花盆etc) 學校有環保意識,強調廢物利用等。你check下我舊post關于這學校的, 可能搵到D有用資訊。

回覆:又一村信義中英文幼稚園

我見有舊post話下午是普通話時間,對嗎?

回覆:RRRRGGGG 的帖子

又一村學校v.s.信義中英文幼稚園
42/2128

你去睇下昔日呢個post, 有提及普通話及英語時間

回覆:RRRRGGGG 的帖子

確實的時間可能要問下學校,早上也有普通話的,但我吾記得上几耐了。

好的,安心好多!我想下個月頭打返回問下校車問題,再次謝謝您這麽詳細地回覆!

回覆 catmint11 的帖子

好多謝你呀

回覆:又一村信義中英文幼稚園

好多謝你詳細嘅分享!
另外想請問呢間幼稚園全日班雜費貴唔貴?

回覆:HoneyBee_2011 的帖子

我吾記得每季雜費幾多了。饍食費是每月600,茶點每季一千(每天兩次茶點),我每月俾$3030左右(連膳食)其實比起其他學校佢吾算平架!開學後,可向政府申請學費資助,但我未批,吾知成吾成功。

‹ 上一主題|下一主題