用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中會用新書包嗎?
樓主: 小肥豬
go

升中會用新書包嗎?

醒目開學勳章 王國長老

kin818kin 發表於 15-7-5 22:19
你都集齊幾多書包喎
我都唔想玩集郵咁收集書包.

P.1 開學前買 SPI 細碼, 點知放唔落 F4 file, 跟住買 Sanrio 公仔書包, 用左一個月兩條帶都斷左, 再買係 Dr. Kong 就重到我都頂唔住, 最終買 Seven 一用就用到畢業都未爛.

買個三個書包既錢夠我買個 Seven 仲有找丫.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 15-7-6 00:05

P.1 開學前買 SPI 細碼, 點知放唔落 F4 file, 跟住買 Sanrio 公仔書包, 用左一 ...

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-7-6 00:05

P.1 開學前買 SPI 細碼, 點知放唔落 F4 file, 跟住買 Sanrio 公仔書包, 用左一 ...

其實我都買過3個書包俾仔:P1 ~SPI極重, P2 ~P3 LEGO,用用下擺唔落F4 SIZE。 最終都係SEVEN用到依家。

醒目開學勳章 王國長老

小豬嘜 發表於 15-7-6 13:31
其實我都買過3個書包俾仔:P1 ~SPI極重, P2 ~P3 LEGO,用用下擺唔落F4 SIZE。 ...
我口痕叫過阿囡用返個 Dr. Kong, 即時反應係咪玩喇咁鬼重
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我女個lego書包, P1用到P6, 但升中一就會換, 因為有公仔, 比佢攞去中學, 比同學仔笑到面黃.

My child uses Zeven school bag from p1 till now (P6). It looks 80% new. I hope it can still be used for some time. Some tips for parents : choose ligher colour school bag

1100jj 發表於 15-7-7 12:35
My child uses Zeven school bag from p1 till now (P6). It looks 80% new. I hope it can still be used  ...
點解lighter colour?  唔係深色先襟污漕嗎?
希望每天開心渡過 ;-)

我冇研究,請問究竟係seven定zeven?

回覆:升中會用新書包嗎?

我都係買zeven 比仔用,用左四年仲好新淨,一年洗兩次,大碼雙扣款,如果佢升中肯繼續用,我都唔拘呀,貴買平用,真係好值!