用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大家知道仲有邊間津官直私可叩門?
go

大家知道仲有邊間津官直私可叩門? [複製鏈接]

如題,我地34網重災,派得唔好,直私上年得一間wait, 津官叩左10幾間都無offer,聽日仲要去派嗰間分班試,真係唔想去囉

0    0    0    0

回覆:widsoms_family 的帖子

分班一定要去,未到8月重有機會,唔得就下學期再叩。加油

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:如題,我地34網重災,派得唔好,直私上年得

原帖由 widsoms_family 於 15-06-26 發表
如題,我地34網重災,派得唔好,直私上年得一間wait, 津官叩左10幾間都無offer,聽日仲要去派嗰間分班試, ...
呢刻仲有得叩嘅,應該唔会係你想入讀嘅学校!
試下寫信去叩过嘅二線学校,希望有位時会搵返你,但目前点都要幫小朋友準備入讀已派嘅学校

恐龍家

回覆:大家知道仲有邊間津官直私可叩門?

有呀,都已寫信去in過嘅小學,希望可以隨時插番入去,依家都係寄望二線學校

回覆:yiuki 的帖子

係呀,唯有寫信等插班,thanks

有,快download  st Mary 張form 下星期二前交。

leiseefung 發表於 15-6-27 00:03
有,快download  st Mary 張form 下星期二前交。
我大嗰個係仔呀,細嗰個先係女,所以報唔到。。but都多謝你。

希望在明天

我都派左去黃大仙,努力扣門中😭😭😭😭

引用:我都派左去黃大仙,努力扣門中😭

原帖由 W1RE 於 15-06-28 發表
我都派左去黃大仙,努力扣門中😭😭😭😭
我唔好你好多,34網最後志願,無分別,大家加油呀!!!

回覆:leiseefung 的帖子

請問st mary係邊架?是私小嗎?

引用:請問st+mary係邊架?是私小嗎? +

原帖由 jswc 於 15-06-28 發表
請問st mary係邊架?是私小嗎?
津校,喺佐敦

回覆:widsoms_family 的帖子

thx, 試下報先,我同你一樣派最尾志願! Good luck ar.....

回覆:jswc 的帖子

如果你唔識St Mary呢間學校嘅話,我可以話你知係超級難叩入的名校,剩係叩門筆試份卷都唔易過關。學校課程比一般學校為深,英文用書比德望英文私心還深一年,測驗、考試範圍多,小一要讀Sci,小四要讀Geog。今年小一分班試英文卷已要串字串到thirty,你要有心理準備。

回覆:大家知道仲有邊間津官直私可叩門?

係呀, 有朋友係畢業生,St. Mary係好谷㗎!要有心理準備

‹ 上一主題|下一主題