用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴最近還有CALL WAITING嗎?
go

劍鳴最近還有CALL WAITING嗎?

如題?

回覆:劍鳴最近還有CALL WAITING嗎?

最少有一個位; 因為我嚟緊星期四先去做正式退學手續 ! 加油 ! 不要放棄!
Btw ...感覺 km係一間好學校 ! 不 commercial , 有 follow up ! 連退學查詢都好客氣

回覆:cubyQB 的帖子

是上午還是下午,感謝!等到頸都長,希望下一位是我!

回覆:劍鳴最近還有CALL WAITING嗎?

下午班英普呀

回覆:cubyQB 的帖子

多謝回覆!

引用:下午班英普呀 +

原帖由 cubyQB 於 15-06-23 發表
下午班英普呀
我pm了你,希望可回覆

引用:最少有一個位;+因為我嚟緊星期四先去做正式

原帖由 cubyQB 於 15-06-23 發表
最少有一個位; 因為我嚟緊星期四先去做正式退學手續 ! 加油 ! 不要放棄!
Btw ...感覺 km係一間好學校 ! 不 ...
請問劍鳴面試問咩ha?
同埋劍鳴在中英普3方面既比重如何呢?
謝謝

回覆:劍鳴最近還有CALL WAITING嗎

K1 or K2 waiting?

醒目開學勳章 貢獻勳章

jhorizons 發表於 15-7-10 09:16
請問劍鳴面試問咩ha?
同埋劍鳴在中英普3方面既比重如何呢?
謝謝
你想知am定pm??
am同pm主要分別係班主任
如果一路無改過嘅話,pm班K1係 NET班主任+本地老師,而am係兩位本地老師,大家都係一星期1-2堂PTH
但上到K2,pm班就轉NET班主任+PTH老師,即係話英文以外教學由PTH老師負責
而am班就3年不變
基本上am/pm所用教材一樣

恐龍家

回覆:jhorizons 的帖子

我覺得 KM k1 interview 同 PN 好唔同! K1 individual 1-1的! PN 就group in ! 好多人話 KM k1 面試好淺, 又只考五分鐘左右好難突出! 不過我又唔覺得! 因為我仔仔考咗最少二十分鍾(可能半個鐘都有) ! 好多對答! 可能老師見我小朋友好傾同佢傾多陣玩多陣! Km 是他 in 得最好的....內容多考玩具看反應! 睇小朋友識唔識得用快一步的方法完成 task ! 我好記㥂其中一個 task 老師 demonstrate 一次再叫小朋友做一次! Instead of 跟著老師的方法, 我小朋友一次過拎唒啲積木! 我在旁說:"哎喲 !唔好貪心啦! 慢慢做好似老師咁!" 點知老師 stop 我話: "媽媽, 唔需要阻止小朋友! 咁係聰明的表現!" ....果刻我就意識到, 考的玩具不是重點, 點玩才是老師想看的! 之後再考咗5-6樣玩具! 再同我小朋友傾計, 又叫佢唱歌! 果日佢心情大好, 佢唱咗一中一英! 都有問下我平時邊個湊佢呀?!同佢假期做乜呀呢啲十間幼稚園十間都會問的問題囉! 我個仔仲好笑! 佢聽到我話游水, 就響旁邊扮游水! 老師見佢咁就問佢..."你去邊到游水咖? 下次同老師一齊游好唔好呀? " 我個仔答:"去泳池游! 唔同老師去! 同教練哥哥去!" 老師再問"好啦! 老師想同你去喎!" 我個仔依然講:" 唔好啦!" 仲拎哂頭!!! 又問我個仔咁你有冇返學? 邊到返學? ....etc ....佢全部都有答! 我估答唔到好乖巧的答案不是大問題! 最重要有反應!

引用:我覺得+KM+k1+interview+同+PN+好唔同!+K1+

原帖由 cubyQB 於 15-07-11 發表
我覺得 KM k1 interview 同 PN 好唔同! K1 individual 1-1的! PN 就group in ! 好多人話 KM k1 面試好淺,  ...
你小朋友很叻,KV我們做同學仔啦

回覆:MELODY430 的帖子

Hihi melody ! 係呀! Nice to meet you ~
佢唔叻...都係 waiting 入 KV 咋嘛! 不過in KM 果日佢表現特別好姐~ 講真....interview 80%講心情同彩數

引用:如題?

原帖由 luksbb 於 15-06-23 發表
如題?
啱啱今日中午收到call waiting....已放位(K1 - 下午英普班)。

回覆:lovelylpclpc 的帖子

仲未到我

回覆:luksbb 的帖子

應仲有 call waiting,加油~

回覆 小曳人 的帖子

你全完正確, 現在都係一樣

回覆:劍鳴最近還有CALL WAITING嗎

想問吓咁pn呢?上下午的老師有沒有分別?

回覆:newmum2012 的帖子

pn同k1一樣,pm班係 NET班主任+本地老師,而am係兩位本地老師

回覆:vincentchun 的帖子

Thank you vincentchun.